Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Isztambuli robbantások: az ENSZ és a magyar külügy is elítélte a támadást

Horváth József György

2016.12.11. 11:28

Egynapos nemzeti gyászt hirdettek Törökországban. A KKM és az ENSZ-fõtitkár is elítélte a merényleteket.
ISZTAMBUL, 11:28

Egynapos nemzeti gyászt hirdettek Törökországban. A KKM és az ENSZ-főtitkár is elítélte a merényleteket.

Elítélte a halálos áldozatokat és sebesülteket követelő isztambuli kettős merényletet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár helyi idő szerint szombaton. Ban reményét fejezte ki, hogy az "elkövetőket gyorsan azonosítják és a bíróság elé állítják őket". A világszervezet főtitkára "mélységes rokonszenvéről és együttérzéséről" biztosította az áldozatok családjait, a török kormányt és az ország népét. Ban közleményében a sebesültek mielőbbi felépülését kívánta.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium is elítéli a terrortámadást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli az isztambuli terrortámadást, a tárca sajtófőnökének közleménye szerint az Európai Unió biztonsága Törökország stabilitásával kezdődik, így minden ilyen támadás merénylet az Európai Unió ellen is. Menczer Tamás az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben azt írta:

együttérzünk a gyászolókkal, és bízunk a sérültek mielőbbi felépülésében, egyúttal biztosítjuk Törökországot arról, hogy Magyarország mellette áll a terrorizmus elleni harcban."

A KKM sajtófőnöke hozzátette: nyilvánvaló, hogy a terrorszervezetek elleni küzdelmet folytatni kell, és köztük nem szabad különbséget tenni.

Törökország egynapos nemzeti gyászt hirdetett

Binali Yildirim török miniszterelnök elrendelte a zászlók félárbocra engedését, miután a Besiktas labdarúgó klub stadionja közelében szombat este felrobbantottak egy autóba rejtett pokolgépet a készenléti rendőrök autóbusza mellett, majd 45 másodperccel később egy közeli parkban egy öngyilkos merénylő levegőbe röpítette magát.

Süleyman Soylu belügyminiszter elmondta, hogy a halálos áldozatok közül 27-en rendőrök, ketten pedig civilek voltak. A belügyi tárca vezetője hozzátette, hogy 10 embert állítottak elő a támadások miatt, amelyek elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett.

Terrorcselekményről van szó, amelynek célpontja egyértelműen a rendőrség volt"

– állította Numan Kurtulmus kormányfő-helyettes. A történtek után Recep Tayyip Erdogan török elnök elhalasztotta vasárnapra tervezett kazahsztáni látogatását.

A Süleyman Soylu török belügyminiszter szerint 29 halálos áldozatot és 166 sebesültet követelő robbantások a Besiktas labdarúgó klub stadionja közelében történtek szombat este. Az elsőt robbanószerekkel megrakott gépkocsi levegőbe röpítésével hajtották végre távirányítással készenléti rendőrök autóbusza mellett a stadion egyik kapujánál. A második detonáció 45 másodperccel követte az elsőt egy közeli parkban, nagy valószínűséggel öngyilkos merénylő műve volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére