Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hillary aktivistái egy szintre kerültek Gambia elnökével

888.hu

2016.12.10. 12:58

Az amerikai "demokarta aktivisták" példájából tanult Gambia elnöke is, aki úgy döntött, hogy mégsem veszítette el az elnökválasztást, így anank eredményét nem ismerte el. Amúgy a csaló, korrupt elnök iszlám köztársaságot csinált Gambiából.
BANJUL, 12:58

Az amerikai "demokarta aktivisták" példájából tanult a Gambiai Iszlám Köztársaság elnöke is, aki úgy döntött, hogy mégsem veszítette el az elnökválasztást.

Egy tévébeszédben közölte, hogy szabálytalanságok derültek ki az egy héttel ezelőtti választásról, és ezért határozottan elutasítja annak végeredményét.

Yahya Jammeh, aki 22 éven át irányította vasmarokkal az alig kétmilliós lélekszámú afrikai országot (amúgy 2015-ben ő jelentette be, hogy a Gambiai Köztársaság nevét megváltoztatja Gambiai Iszlám Köztársaságra), alulmaradt Adama Barrow üzletemberrel szemben az elnökválasztáson. Alieu Momarr Njie, a független választási bizottság vezetője a választás után egy nappal bejelentette, hogy az elnök elismeri vereségét.

Jammeh ráadásul már bele is egyezett, hogy januárban átadja a hatalmat Barrow-nak, péntekre azonban a leghatározottabban meggondolta magát, és elfogadhatatlannak mondta a választási szabálytalanságokat. 

Ilyen az afrikai demokrácia

A  BBC szerint a voksolás félelemmel teli légkörben zajlott, mert a kampányidőszakban több mint 90 ellenzéki aktivistát önkényesen őrizetbe vettek és megkínoztak, 30-at közülük pedig háromévi börtönbüntetésre ítéltek. Két ellenzéki meg is halt.

A hatóságok az elnökválasztás idejére felfüggesztették az internet- és a telefonhálózat működését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére