Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mostantól egy kicsit jobb Borsodban élni

Pörge Béla

2016.12.09. 08:08

Átadták a felújított vasúti pályát Olaszliszka-Tolcsva és Sárospatak között, így a 2017-es menetrend bevezetésével kényelmesebben és gyorsabban lehet utazni Miskolc és Budapest felõl egészen Sárospatakig.

Újabb felújított vasúti szakaszt adott át az utazóközönségnek a MÁV: az Olaszliszka-Tolcsva és Sárospatak közti pályarekonstrukció komoly mérföldkő Borsod-Abaúj-Zemplén megye közlekedésfejlesztésében. A nemzeti vasúttársaság négy évvel ezelőtt, saját forrásból indította el a Mezőzombor–Sátoraljaújhely vonalfelújítási programot — írja az Indóház.

A vonal rendkívül fontos szerepet tölt be a megye életében, Miskolc és Sátoraljaújhely között vagy a 37-es főúton autóval, vagy pedig ezzel a vasúttal lehet utazni. Számos várost érint a vonat ezen a környéken, többek között Szerencset, Sárospatakot és Sátoraljaújhelyt is. A Tokaji-hegy környékén, a Bodrogközben és a Zemplén térségében is a vasút a legfontosabb közlekedési eszköz, a környékbeli buszjáratok is a vonatig közlekednek.

Már csak az utolsó fázis maradt hátra az újhelyi vonal korszerűsítéséből: a Sárospatak–Sátoraljaújhely állomásköz és a villamosítás.

A felújítás végeztével újra közlekedhetnek majd IC-k Budapest és Sátoraljaújhely között, ami jelentősen megkönnyíti a borsodi és bodrogközi emberek életét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére