Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marine Le Pen elvenné a bevándorlóktól az ingyenes oktatást

Horváth József György

2016.12.08. 20:28

A francia Nemzeti Front elnöke beszüntetné a bevándorlók gyermekeinek ingyenes oktatását.
PÁRIZS, 20:28

A francia Nemzeti Front elnöke beszüntetné a bevándorlók gyermekeinek ingyenes oktatását.

Marine Le Pen nagy esélyekkel indul a 2017 tavaszán tartandó francia elnökválasztáson. A Nemzeti Front elnöke jelenleg minden felmérés szerint biztos bejutó az elnökválasztás május 7-i, második fordulójába. Az kemény kijelentéseiről ismert és sokszor xenofóbiával vádolt politikus újabban elvenné a bevándorlók gyermekeinek azon alkotmányba iktatott jogát, mely szerint ingyenes oktatásban részesülhetnek. Le Pen állításában úgy fogalmazott, hogy:

Vége a mókának."

A politikus csütörtökön Párizsban jelentette be terveit. Szerinte a külföldiek gyermekeinek ingyenes oktatása szabálytalan helyzetet teremt, és ez a szabálytalan életmód csak erősíti a bevándorlók tudatában az ingyenélés kényelmességét.

Úgy gondolom, hogy a nemzeti szolidaritást elsősorban a franciák felé kell, hogy irányuljon. Semmi bajom a külföldiekkel, de el kell, hogy mondjam nekik, hogy attól még, hogy a mi hazánkat választják új lakhelyüknek, még ne várják, hogy mindent ingyen meg is kapnak"

Marine Le Pen szerint véget kell vetni az ingyen "bulinak", és ezentúl, aki Franciaországba jön, ne gondolja úgy, hogy ingyen ellátásban, gondozásban és taníttatásban lesz része. A politikus szerint a szolidaritásnak nem kifelé, hanem befelé kell irányulnia, azok felé a franciák felé, akik a legelesettebbek és a legszegényebbek, a külföldieknek járó ingyen mókát pedig minimálisra kell csökkenteni, és át kell fordítani a francia emberek javára.

Az ingyenes közoktatáshoz való jogot még a IV. Köztársaság idején foglalták a francia alkotmány preambulumába. Eszerint minden 6 és 16 év közötti gyermeket megillet az ingyenes oktatáshoz való jog, feltétel nélkül, tehát nem számít, hogy törvényesen van-e az országban, vagy hogy családja vagy gyámjai milyen státuszban tartózkodnak Franciaországban.

A Le Monde nemrég arról is beszámolt, hogy az interneten terjedő pletykák és "hoax" közvélemény-kutatások a gyakorlatban nem lehetnek igazak, miszerint a franciák 93 százaléka kész arra, hogy a Nemzeti Frontra szavazzon a jövő évi elnökválasztáson. Marine Le Pen ezt nem kommentálta komolyabban, de úgy gondolja elég támogatója van, hogy legyőzze Francois Fillont.

(Le Monde)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére