Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú Katinka ismét a csúcson

Nagy Gábor

2016.12.05. 07:28

A magyar úszónõ egymás után harmadszor vehette át az "év úszónõje" kitüntetést, melyet a windsori Ceasars Hotel Colosseum nevû rendezvénycsarnokában adtak át.

A FINA (Nemzetközi Úszószövetség) már második éve egy előre meghatározott kritériumrendszer szerint dönti el, hogy ki, illetve kik kapják az év sportolója díjakat.

Úszásban az olimpiai eredmények (csak egyéni számok), a világrekordok és a FINA Világkupa-sorozatában elért összetett helyezés, valamint a világranglistákon elért 1-5. hely számított a pontversenybe ebben az évben.

Hosszú Katinka nagy versenyt vívott Kate Ledeckyvel. Mindketten 3-3 olimpiai aranyérmet szereztek Rióban, és bár a világrekordok tekintetében Ledecky 3-1-re nyert (januárban is úszott egyet), Katinka ezüstérme és az újabb Világkupa-összetett győzelem, illetve a világranglistás helyezések végül őt repítették az élre.

Katinka ezt mondta a díjátadón:

"Először is a nagypapámnak szeretném megköszönni ezt az elismerést, négyéves voltam, amikor megmondta, hogy egyszer olimpiai bajnok leszek. Kicsit hosszú időt kellett várnia, huszonhárom évet, hogy kiderüljön, igaza van. És persze szeretném megköszönni férjemnek és edzőmnek, Shane-nek, hogy megmutatta az utat, és lehetővé tette, hogy beigazolódjon nagypapám jóslata."

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére