Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Orbán és Trump talán támogatná, a szociáldemokraták nem"

Pörge Béla

2016.11.29. 19:08

Nem tárgyalja a német parlament azt a javaslatot, hogy toloncolják ki az illegális migránsokat az országból. Az SPD Orbán Viktor és Donald Trump politikájához hasonlította az ötletet.
BERLIN, 19:08

Nem tárgyalja a német parlament azt a javaslatot, hogy toloncolják ki az illegális migránsokat az országból. Az SPD Orbán Viktor és Donald Trump politikájához hasonlította az ötletet.

Thomas Strobl baden-württembergi belügyminiszter javaslatcsomagját a CDU-n belül is bírálták, végül a Bundestag nem is foglalkozott az ötlettel — írja az MTI.

A terv központi eleme, hogy fel kell állítani Egyiptomban egy hazatelepítési, kitoloncolási központot, ahol nemcsak a Földközi-tengerből kimentett embereket kell összegyűjteni, hanem a Németországba bejutott, majd elutasított menedékkérőket is. A közel-keleti arab országban kialakítandó táborban kell elhelyezni azokat is, akik személyazonosságuk eltitkolásával, meghamisításával próbálkoznak menedékjogot szerezni, illetve azokat, akiket a német menekültügyi hatóság elutasított, de hazájuk nem akar visszafogadni.

A legtöbb bírálatot kiváltó javaslat szerint szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy nem toloncolnak ki beteg embert Németországból. Thomas Strobl elképzelése alapján a menedékkérő távozását elrendelő hatósági határozat végrehajtását betegség esetén csak akkor lehetne felfüggeszteni, ha az illető Németországban betegedett meg, vagyis távoznia kellene mindenkinek, akik betegen érkeztek az országba, de nem szorulnak menedékjogi védelemre.

Martin Patzelt CDU-s parlamenti képviselő Strobl több további javaslatát is bírálta. Egyebek között kifejtette, hogy nem fér össze az alaptörvénnyel mindazon menedékkérők juttatásainak csökkentése, akik nem tudják vagy nem akarják igazolni magukat.

A javaslatok túl messzire mennek, egész biztosan nem kerülnek a tanácskozás hivatalos napirendjére"

— mondta Klaus Bouillon a Südwestrundfunk regionális közszolgálati médiatársaságnak arról, miért zárkózott el a javaslat tárgyalásától.

A szövetségi szinten a CDU-val kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) részéről élesen bírálták Thomas Strobl felvetéseit. A kritika szerint a politikus jobbról akarja előzni a CSU-t, a menekültügyben rendre szigorítást szorgalmazó bajor testvérpártot.

Az SPD egyik alelnöke, Ralf Stegner a dpa hírügynökségnek azt mondta:

 a javaslatot Orbán és Trump talán támogatná, de a szociáldemokraták biztosan nem."

Természetesen az ellenzék sem támogatta az ötletet, sőt, még az AfD is kritizálta Stroblt, szerintük a politikus az ő ötleteiket lopta el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére