Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugodjatok meg, nem fogunk fázni a télen!

Pörge Béla

2016.11.29. 14:34

A tél már ideért, de Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ma mindenkit megnyugtatott. Nem lesz gáz, mert van elég gáz!

Seszták Miklós kedden az éves meghallgatásán az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságában beszélt a gáztározók helyzetéről — írja az MTI.

Magyarország elég gáztartalékkal rendelkezik, a tárolókban 3,7 milliárd köbméter földgáz van, ami 13 százalékkal haladja meg a tavalyit"

— mondta.

Hozzátette, ez a mennyiség az egész éves lakossági gázellátás mértékét is meghaladja.

Az útfejlesztésekről elmondta, hogy az idén 568 kilométer út felújítását tervezték, ennek 90 százaléka már elkészült. 2020-ig 400 milliárd forintot költ az állam erre, az idén 60, jövőre 70 milliárdot.

Kitért arra, hogy a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. augusztus 31-ig több mint 37 ezer ingatlan felajánlást fogadott be, és több mint 25 ezer család esetében történt pénzügyi rendezés, így 152 ezer ember lakhatását rendezték. Az eszközkezelő 99 milliárd forintért vásárolt ingatlant, ez 223 milliárd forint jelzáloghitel megfizetése alól mentesítette a családokat.

Kérdésre válaszolva elmondta, a bérfejlesztés, a minimálbér és a garantált bérminimum emelése a szakképzett munkaerő itthon tartását szolgálja, valamint azt, hogy mindenki a képzettségének megfelelő munkát végezhessen.

A költségvetési bizottság ugyancsak meghallgatta kedden a minisztert, aki ott közölte:

a jövő évi úszó világbajnokság költségvetése nem lesz jelentősen több a vállaltnál."

Kiemelte: a világbajnokságra számos olyan fejlesztést is megvalósítanak, amelyet amúgy is el kellett volna végezni. A rendezvény költségvetésénél szerinte leginkább a működési költségekre kell figyelni - jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva elmondta, a rezsicsökkentés önmagáért beszél, 821 milliárd forintot takarítottak meg a fogyasztók a rezsicsökkentésnek köszönhetően, csak idén 179 milliárd forintot.

A kormány számára elsőrendű fontosságú a rezsicsökkentés megvédése, az esetleges további csökkentés, valamint fontos kérdés lesz az ipari rezsicsökkentés is"

— mondta.

Kitért arra, hogy a Szerencsejáték Zrt. és az MVM Csoport is rekord árbevételt ért el tavaly.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére