Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fej fej mellett az osztrák elnökjelöltek

Pörge Béla

2016.11.27. 22:28

Kiélezett a verseny az osztrák államfõválasztásnál, hibahatáron belül mozog az eredmények jóslása. Tavasszal néhány ezer szavazat volt a különbség a jelöltek között.
BÉCS, 22:28

Kiélezett a verseny az osztrák államfőválasztásnál, hibahatáron belül mozog az eredmények jóslása. Tavasszal néhány ezer szavazat volt a különbség a jelöltek között.

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense vasárnap este az M1 műsorában beszélt a jövő vasárnapi választásról.

A szavazók az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hoferre vagy a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellenre adhatják le a voksukat.

Az elnökválasztás második fordulóját meg kellett ismételni visszaélések miatt. A megismételt voksolás októberben lett volna, de a hibás borítékok miatt december 4-ére csúszott a dátum.

Gálik Zoltán szerint a szabadságpárti jelöltnek esélyt adhat, hogy az Egyesült Államokban Donald Trump győzött a választáson, amire senki nem gondolt volna előre.

A párt kampánya az Európa-, és a bevándorlóellenességre épült"

— mondta, hozzátéve, hogy szóba került népszavazás kiírása is Ausztria unióban maradásáról.

Az osztrákok 70 százaléka egy felmérés szerint bent maradna az Európai Unióban, azonban az FPÖ sem akar onnan kilépni, ezt néhány hete Norbert Hofer mondta el egy vitában.

A bevándorlási kérdésében is sokat tett már a kormány, egyebek mellett 500 eurót ajánl az országot elhagyó bevándorlóknak és 2016-ra 37 500-ban maximálta a menedékkérők számát"

— mondta Gálik.

A szakértő elmondta azt is, hogy a 2000-es évek elején, amikor a szabadságpárt a kormány része volt, az unió megpróbálta elszigetelni Ausztriát, azonban ez kudarccal végződött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére