Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Irán megenyhült a drogdílerekkel szemben

Tóth Dalma

2016.11.23. 15:38

Az iráni parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a kábítószer-kereskedõkre kiszabható büntetés enyhítését javasolta.
TEHERÁN, 15:38

Az iráni parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a kábítószer-kereskedőkre kiszabható büntetés enyhítését javasolta.

A halálbüntetés helyett 25-30 év szabadságvesztés járhat azért, ha valaki csekély mennyiségű kábítószerrel kereskedik – írja az MTI.

A törvényt azért módosították, mert a halálbüntetés ellenére nemhogy csökkent volna, hanem emelkedett az Iránba csempészett drogok mennyisége, és eközben bővült a választék is. Ráadásul a drogvezérek helyett az egyszerű dílerek kerültek az igazságszolgáltatás elé és részesültek a halálbüntetésben.

Iránban eddig szigorúan ragaszkodtak ahhoz az alapelvhez, hogy az egyszerű kábítószer-kereskedők ügye a drogbárókéval azonos elbírálás alá essen, ami miatt fiatalok ezreit végezték már ki.

Hasszán Norúzi iráni képviselő szerdán a parlamentben azt mondta, hogy az országban jelenleg ötezer 20 és 30 év közötti drogcsempész van halálsoron, és többségüket a szegénység hajszolta bele abba, hogy droggal kereskedjenek.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet adatai szerint Iránban tavaly 977 halálos ítéletet hajtottak végre. Az év eleje óta több mint 700 embert végeztek ki, többségüket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény és gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére