Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország legalizálná a gyerekek ellen elkövetett erõszakot

Bokor Gábor

2016.11.18. 21:41

A törökök szerint, amennyiben a támadó késõbb feleségül veszi áldozatát, akkor a nemi erõszak már nem is bûntény.
ANKARA, 21:41

A törökök szerint, amennyiben a támadó később feleségül veszi áldozatát, akkor a nemi erőszak már nem is bűntény.

Törökország mindig elő tud venni valami undorító tettet, amivel sokkolhatja az egész világot. Legújabb ötletük például tömegesen mentené fel a pedofil bűnözőket. A törvénytervezet egyik részlete szerint felmentenék azokat, akik nincsenek tisztában azzal, hogy a velük szexuális kapcsolatot létesítő lány még kiskorú. A tervezet másik fele pedig abban az esetben mentené fel a támadót, ha az később feleségül veszi a korábban megerőszakolt kiskorút –írja az Express.

Az elmúlt évtizedben drasztikusan, negyven százalékkal emelkedett meg a nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és nemi erőszakok száma.

Minden jel szerint a következő órákban sorra jönnek majd az elhűlő nyilatkozatok az Európai Unió felől, hisz a jelenleg kormányzó Igazság és Fejlődés pártja, az AKP már be is nyújtotta a tervezetet a parlamentnek.

A nemi erőszak bűncselekmény, nem lehet szépíteni a dolgon"

–fogalmazott Özgür Özel, ellenzéki politikus.

Amennyiben a keddi szavazáson is támogatják a tervezetet a képviselők, akkor az beleépül a török jogrendszerbe. Ennek köszönhetően háromezer olyan embernek az ítéletét helyezi hatályon kívülre, akik fiatalkorút erőszakoltak meg.

A kormánypárt azzal védekezik, hogy a felmentés csak akkor történik meg, ha a közösülés nem erőszak miatt következett be vagy az áldozat nem volt megfélemlítve. Továbbá felmentést élvez majd az is, aki a család beleegyezésével később el is veszi korábbi áldozatát.

Az Erdogan alatt vezetett Törökországban amúgy igen komoly gondok vannak, hiszen a  statisztikák szerint a gyilkosságok száma 1400 (!) százalékkal emelkedtek meg 2003 és 2010 között.

(Dogan)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére