Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lazsálhatnak többé a közmunkások

Bokor Gábor

2016.11.18. 16:38

Csongrád városa nem akar jövõre olyanoknak fizetni, akik csak lébecolnak a közmunka alatt.

A csongrádi önkormányzat úgy döntött, hogy nem kér azokból a közmunkásokból, akik csak felveszik a pénzt, ám dolgozni már nemigen akarnak. A város vezetése szerint a közmunkaprogram náluk is sikeres, hiszen a dolgozók, bár szerény fizetésért, de komoly értéket teremtenek. Sok lakó azonban a közmunkára, mint segély tekint, ami akkor is jár, ha elkésnek, korábban elmennek, vagy csak imitálják a munkát.

2017-től változtatni szeretnénk a közmunkások foglalkoztatásán. Nem arról van szó, hogy mindenkit el akarunk küldeni, hanem arról, hogy dolgozni kell, és a feladathoz a megfelelő számú embert kell hozzárendelni"

– fogalmazott Bedő Tamás polgármester.

A városban a Start munkaprogram keretében 160-170 főt alkalmaznak, közülük félszázat küldenek el jövőre a hírek szerint.

A látszatmunkát szeretnék felszámolni, amivel várhatóan a közvélemény is elégedett lesz, és jó hatással lesz a közfoglalkoztatási program további alakulására is"

– mondta a városvezető, aki úgy véli, hogy az önkormányzatnak és senki másnak sem kötelessége olyan személyeket foglalkoztatni, akiknek nem megfelelő a hozzáállása.

A lapáttámasztásért nem feltétlenül kell ugyanannyit fizetni, mint annak, aki becsülettel végigdolgozza a maga hat-nyolc óráját. A többség dolgos, és a város inkább az ő érdekeiket szeretné képviselni"

– vélekedett a polgármester.

A városban működik egy hosszú távú közfoglalkoztatási program is, ennél a településre jutó maximális létszámkeretet szeretnék kihasználni.

Csak a városellátó intézménynél közel 230-an dolgoznak. A csökkentés a Start programot illetően képzelhető el, éppen a tapasztalatok értékelése alapján"

– fogalmazott.

A félreértések elkerülése végett a politikus elmondta, hogy az önkormányzat valóban úgy gondolja, hogy a közmunka lehetőség a továbblépésre, munkaerőpiacra való visszatérésre.

(Hirado)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére