Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õ lehet a következõ német államfõ

Bertha László

2016.11.14. 10:24

Az Angela Merkel vezette CDU is támogatja a jelenlegi szociáldemokrata külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier jelölését az államfõi posztra - írja a Reuters.
BERLIN, 10:24

Az Angela Merkel vezette CDU is támogatja a jelenlegi szociáldemokrata külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier jelölését az államfői posztra – írja a Reuters.

A Reuters jelentése szerint a kereszténydemokraták megállapodtak abban, hogy elfogadják az szociáldemokrata SPD javaslatát a Joachim Gauck távozásával megüresedő szövetségi elnöki tisztség betöltésére. Ennek köszönhetően Steinmeiert támogatják majd a szövetségi közgyűlésen, mely február 12-én lesz esedékes.

Az SPD és a CDU után várhatóan a kormánykoalíció harmadik pártja, a bajor CSU is támogatja majd a jelenlegi külügyminisztert, Frank-Walter Steinmeiert.

Sajtóértesülések szerint felmerült mások mellett a szövetségi parlament CDU-s elnöke, Norbert Lammert és a CDU egyik legtekintélyesebb politikusa, Wolfgang Schäuble neve, de az összes többi lehetséges jelölt mellett ők is elhárították a megkeresést.

Több forrás szerint Angela Merkel próbálkozott az ellenzéki Zöldek egyik országszerte kiugróan népszerű politikusával, Winfried Kretschmann baden-württembergi miniszterelnökkel is, de a CSU elutasította a felvetést, arra hivatkozva, hogy Kretschmann jelölésének az lehet az üzenete, hogy a CDU/CSU hajlandó a kormányzati együttműködésre a Zöldekkel a 2017-es Bundestag-választások után, ilyen jelzést pedig nem kell adni a választóknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére