Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új Marshall-segéllyel oldanák meg a migránsválságot

Bokor Gábor

2016.11.11. 20:28

A legújabb tervezet szerint egy hatalmas gazdaságélénkítõ csomaggal teremtenének állásokat és jobb körülményeket Afrikában, hogy így csillapítsák a migrációs nyomást.
BERLIN, 20:28

A legújabb tervezet szerint egy hatalmas gazdaságélénkítő csomaggal teremtenének állásokat és jobb körülményeket Afrikában, hogy így csillapítsák a migrációs nyomást.

Németország jelenleg a török kapcsolatok mélypontra kerülése miatt azzal néz szembe, hogy ismét több százezer migránst kell befogadnia. Ennek ellenére most azon ügyködik, hogy hogyan is lehetne megfékezni az Afrikából folyamatosan érkező migrációs nyomást.

Gerd Müller fejlesztési miniszter szerint jelentős pénzügyi segítséget kellene nyújtani az afrikai országoknak, hogy ott jobb munkakörülményeket tudjanak biztosítani, valamint fejlesszék az infrastruktúrát. A XXI. századi Marshall-segélyt kiötlő miniszter szerint ezzel a lépéssel arra ösztönöznék a kontinens lakóit, hogy maradjanak a földrészen, így csökkenne az Európára nehezedő migrációs-nyomás. A terv további része, hogy az iskolákat modernizálják, hogy a fiatalok így jobb képesítést szerezzenek.

Muszáj befektetnünk ezekben az országokban, hogy az embereknek pozitív jövőképet biztosítsunk. A fiatalok Afrikában már nem kaptak állást, így milliók indultak útnak Európa felé"

– fogalmazott a miniszter, aki szerint a fix munkával rendelkező afrikaiak fejében meg sem fordul, hogy Európa felé induljanak.

A kontinensen jelenleg húszmillió olyan ember él, akinek el kellett hagynia eredeti otthonát.

A tavaly az Európába érkezett több mint egymillió migránsnak a jelentős része délről érkezett, elsősorban az olasz partokhoz.

Németország azzal igyekezett enyhíteni a nyomást, hogy megállapodott Törökországgal, hogy az megállítja a szír migránsokat, cserébe pedig vízummentességet kapnak. Utóbbi a mai napig várat magára, ami miatt egyre feszültebb a két fél közt a viszony és Törökország azzal fenyeget, hogy ha elfogy a türelme, egyszerűen útnak engedi a náluk várakozó, a számítások szerint négymilliós migránstömeget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére