Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Civilekkel menekül az ISIS Moszulból

Bokor Gábor

2016.11.09. 08:28

Moszul már szinte teljesen az iraki biztonsági erõk kezén van. Az Iszlám Állam civileket használ fel arra, hogy fedezze visszavonulását.
MOSZUL, 8:28

Moszul már szinte teljesen az iraki biztonsági erők kezén van. Az Iszlám Állam civileket használ fel arra, hogy fedezze visszavonulását.

Az Iszlám Állam érzi a vesztét Moszulban, így egyre többször a civileket használják pajzsként. Az iszlamisták 1500 családot kényszerítettek arra, hogy velük együtt hagyják el az iraki hadsereg és a kurdok által lassan teljesen elfoglalt várost.

Az ISIS milicistái a Moszul melletti Hammam al-Alil városát jelölték ki gyülekezőhelyként. A menettel tart még közel háromszáz katona is, akik korábban az iraki biztonsági erőknél szolgáltak, de átálltak a terrorszervezethez.

A családokat élő pajzsként használja a terrorállam"

– állítja az ENSZ egyik szakértője.

Az ostrom alatt lévő Moszulban több mint egymillió ember él, akik képtelenek elhagyni a várost. Az ENSZ szerint emiatt humanitárius katasztrófára lehet számítani.

Az, hogy a terroristák civilekkel veszik körül magukat, nem újdonság, hiszen az iszlamisták már korábban is ehhez a taktikához folyamodtak.

Az ENSZ jelentése szerint a múlt héten az Iszlám Állam hatalmas vérengzésbe kezdett az iraki nagyvárosban, hisz több mint 180 korábbi iraki hivatalnokot végeztek ki nyilvánosan, továbbá egyéb okok miatt több mint kétszáz civilt öltek meg.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére