Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az FBI nem enged orosz diplomatákat a szavazóhelyiségek közelébe

888.hu

2016.11.07. 22:58

Közvetlen nyomást gyakorol az orosz diplomatákra az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annak érdekében, hogy azok ne menjenek az amerikai választóhelyiségek közelébe - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivõ hétfõi Facebook bejegyzésében.
WASHINGTON, 22:58

Közvetlen nyomást gyakorol az orosz diplomatákra az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annak érdekében, hogy azok ne menjenek az amerikai választóhelyiségek közelébe – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfői Facebook bejegyzésében.

Zaharova szerint az FBI ügynökei

leplezetlen fenyegetéssel adták értésre, hogy jobb ha nem érdeklődnünk az amerikai választások iránt."

Mint írta, Houstonban a hétvégén "figyelmeztetés" céljából "a hollywoodi akciófilmek stílusában" tartották fel az orosz főkonzulátus egyik munkatárásnak gépkocsiját. Az ügynökök azt kezdték neki "sugalmazni", hogy a választásokat nemcsak megtekinteni nem szabad, de azokra gondolni sem.

Zaharova állítása szerint ez nem egyedi eset volt.

Nem értem, hogy mi történik Washingtonnal: mindenütt Moszkva kezét, a Kreml hekkereit, titkos információk kiszivárogtatását látják és megtiltják az orosz diplomatáknak a választóhelyiségek megközelítését"

– írta.

Eljutottak egészen az orosz diplomáciai intézményének munkatársainak nyílt megfélemlítéséig. Az amerikai külügyminisztérium például jegyzékben tanácsolta Oroszország képviselőinek, hogy önállóan ne közelítsék meg a szavazóhelyiségeket, néhány állam hatóságai pedig még bűnvádi eljárással is fenyegetőztek. Vagyis még megtekinteni sem szabad a választási eljárást"

– állt a bejegyzésben.

A szóvivő szerint a washingtoni orosz nagykövetség megtette már a megfelelő bejelentéseket az amerikai külügyminisztériumban.

De felmerül a kérdés: mi olyat láthat egy külföldi diplomata a választóhelyiségekben, hogy a Mr. Smithek láttak neki az ügynek és egyáltalán miért tartja az FBI az ellenőrzése alatt a választások megfigyelését?"

– fogalmazott Maraija Zaharova.

Marco Rubio floridai szenátor szerint nem áll fenn az a veszély, hogy orosz hekkerek belenyúlnak az amerikai választásba. A politikus szerint, ha ez kiderülne, akkor annak azonnali következményei lennének. A korábban az elnökjelöltségért is küzdő politikus leszögezte azt is, hogy nem szeretné, ha Clinton nyerne.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére