Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kastélyban szállásolták el a calais-i migránsokat

Bokor Gábor

2016.11.06. 22:28

Közel hatezer migránst telepítettek ki idáig a calais-i Dzsungelbõl. Nagy részüket Franciaország egyes városaiban szétosztották, néhányuk igen elõkelõ környezetbe került.
TALANCE, 22:28

Közel hatezer migránst telepítettek ki idáig a calais-i Dzsungelből. Nagy részüket Franciaország egyes városaiban szétosztották, néhányuk igen előkelő környezetbe került.

A Bordeaux melletti kisváros, Talence nagylelkűen felajánlotta, hogy befogadja a Calais-ból kitelepített migránsokat. Méghozzá nem is akárhova helyezték el az illegális bevándorlókat, hanem egyenesen a város kastélyába. 

Sokkal jobb ez itt, mint Calais. Hiába van rossz állapotban a kastély, nagyon élvezzük a várost" 

– mondta az egyik elefántcsontparti migráns, aki szerint egyelőre minden rendben van a mostani lakóhelyén, a kastély kertjében található konténerekben, hisz nincsenek verekedések és késelések, mint voltak rendszeresen Calais-ban. 

A kastély kertjében elszállásolt migránsok többsége szudáni, eritreai és afgán, akik a tervek szerint pár hétig lesznek a konténerekben. 

A város felkérte a helyi orvost, hogy vizsgálja meg őket, aki megállapította, hogy többük erősen alultáplált, mivel a kikötővárosban korábban az alapvető élelmiszereket sem kaphatták meg. 

Számos kamionra próbáltam felmászni, ám mindig megtaláltak. Nem tudtam eljutni Nagy-Britanniába, holott az volt a célom, hisz ott vannak a barátaim. Nem akartam Franciaországban maradni, mégis most muszáj. Választhattam egy kisváros és Bordeaux közt, végül utóbbit választottam, mert az nagyobb"

– mesélte életútját a Chakka néven bemutatkozó elefántcsontparti illegális bevándorló. 

Egyelőre a lakosok barátságosak velük, ám több francia város már jelezte korábban, hogy nem hajlandóak befogadni a migránsokat és elítélik a migránsok szétosztását. 

(DW)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére