Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért ne nevezd Iszlám Államnak a WiFi-det

Bokor Gábor

2016.11.05. 12:28

Egy fiatal francia srác azt gondolta, mennyire vicces lesz majd, ha a WiFI-nek azt a nevet adja, hogy "Daesh", ami az Iszlám Állam arab megfelelõje. A hatóságok azonban nem értékelték a poént, így felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vicceskedõ fiatal.
DIJON, 12:28

Egy fiatal francia srác azt gondolta, mennyire vicces lesz majd, ha a WiFi-nek azt a nevet adja, hogy "Daesh", ami az Iszlám Állam arab megfelelője. A hatóságok azonban nem értékelték a poént, így felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vicceskedő fiatal.

Egy 18 éves Kelet-Franciaországban élő fiatalt három hónap felfüggesztett börtönre ítélték, mert a WIFI-hálózatát Daesh 21-nek nevezte el. A nemrég hozott, új terrorizmusellenes francia törvényeknek köszönhetően mindez elég ok arra, hogy elítéljék.

A Daesh szó az ISIS arab neve, ám ezt a megnevezést az Iszlám Állam nem használja, mert sértőnek találja.

A fiatalt a házba költöző egyik új lakó jelentette fel a rendőrségen, miután meglátta a terrorállam nevét a WIFI-keresés közben. A rendőrség a magas terrorfenyegetettség miatt komolyan kezelte az ügyet, nagy erőkkel kezdtek nyomozni, hogy megtalálják a tettest, valamint a szolgáltatót. 

A védencem mindenét átvizsgálták a Twitterét, Instagramját, számítógépének személyes adatait, valamint a telefonját. Ha ez nem lenne elég, még azt is megnézték a hatóság emberei, hogy a fiatalember hova és kiknek utalt az utóbbi időben pénzt és kikkel tartotta a kapcsolatot" 

– fogalmazott a fiatalember ügyvédje. 

A 18 éves fiú a bírósági tárgyalásán tagadta, hogy bármelyik terrorszervezetnek a tagja lenne, azonban azt nem tudta megmondani, hogy miért is nevezte a hálózatát Daesh-nek. A jelenlévők szerint a fiatal férfi teljesen kába volt a tárgyaláson. 

A dijoni bíróság végül száz óra közösségi munkára fogta a fiút, azonban ő ezt elutasította, így három hónap felfüggesztettet kapott. 

(RT

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére