Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszökött Moszulból az ISIS-vezér

Kékes Viki

2016.11.04. 14:58

Miközben Abu Bakr al-Bagdadi arra szólította fel híveit, hogy a végsõkig tartsanak ki, õ maga azonnal elmenekült, amikor az iraki hadsereg ostrom alá vette Moszul városát.

Az Iszlám Állam vezetője előbb hangüzenetet küldött a követőinek arról, hogy a végsőkig küzdjenek az Iszlám Állam utolsó bástyájáért, és gondoskodjanak arról, hogy az "iraki megszállók vére patakokban folyjon Moszul utcáin."

A brit külügyminiszter a Lordok Házában azt mondta:

kegyetlen irónia, hogy miközben minden jel arra mutat, hogy a kérdéses úriember már nem tartózkodik a helyszínen, az internetet arra használja, hogy a Moszulban maradtakat erőszakra szólítsa fel."

Boris Johnson titkosszolgálati információkra hivatkozva arról számolt be, hogy Abu Bakr al-Bagdadi a város alatt húzódó alagutakat használta a szökésre. A brit külügyminiszter arra nem tért ki, hogy most hol tartózkodhat a terroristavezér. Ugyanakkor biztosította a képviselőket, hogy az iraki hadsereg kiűzi az ISIS-t Moszulból, de ehhez türelmet kért, mivel 

nehéz feladat, és a sikerhez sok időre van szükség."

Johnson arra is figyelmeztetett, hogy a terroristák egyre erőszakosabbá válnak, ahogy vereségük elkerülhetetlenné válik. Azzal fenyegetőznek, hogy vereségük esetén "felperzselik a földet". Már most olajkutakat gyújtottak fel, és leromboltak egy kénüzemet, aminek következtében mérges gázok szabadultak fel a város déli részén. Johnson szerint a terroristák bosszúvágya miatt sokan menekülni kényszerülnek Moszulból.

(RT.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére