Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúcsra jár az adóbevétel, lesz fedezet a járulékcsökkentésre

Nagy Gábor

2016.11.04. 06:49

Úgy tûnik, hogy Veres Jánosék ismét elsírhatják magukat. Hiába próbálták megszorításokkal növelni az állami bevételeket még a szoci-érában, csak a magyar nép sanyargatására futotta a ballibeknek. De aggodalomra semmi ok! 2016-ban már a számok is azt mutatják, hogy lesz mibõl engedni a kormánynak.

Õszig az öt legnagyobb közteherből majdnem ötszázmilliárd forinttal érkezett magasabb összeg, mint a múlt év ugyanazon időszakában. Ha pedig a bevételek eloszlását nézzük: havi 1000 milliárd forintot adóztunk már az idén.

Az öt legnagyobb adónemből – vagyis az áfából, a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból és a személyi jövedelemadóból (szja) – idén kilenc hónap alatt több mint 8100 milliárd forint folyt be, míg tavaly 7600 milliárd forint. A legnagyobb pluszt a társadalombiztosítás hozta, ide eddig 230 milliárd forintot fizettünk be. A személyi jövedelemadó pedig annak ellenére nőtt, hogy tavalyhoz képest egy százalékkal kisebb.

A biztató számok alapján úgy tűnik, hogy a kormány járulékcsökkentési terve nem jelent majd veszélyt sem az egészségügyre, sem pedig a nyugdíjak kifizetésére írja a Magyar Idők a pénteki számában.

A ballibek is ezt kérdezgethetik mostanság: honnan valók ezek a jó számok?

Először is növekszik a munkavállalók száma, több dolgozó több adót ró le. Másodszor növekedtek a fizetések, a magasabb bér pedig több adóbevétellel jár. Harmadszor növekedett a fogyasztás, ami az ÁFA-bevételeken látszik. Végül a fekete gazdaság visszaszorítása is pozitív hatással van az állami költségvetés bevételi oldalára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére