Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A NATO is úgy bombáz, hogy civilek halnak meg

Bokor Gábor

2016.11.03. 21:28

Az afganisztáni Kunduz térségben elkövetett bombázások során legalább harminc ember, köztük nõk és gyerekek haltak meg.
KUNDUZ, 21:28

Az afganisztáni Kunduz térségben elkövetett bombázások során legalább harminc ember, köztük nők és gyerekek haltak meg.

Legalább harminc civil áldozata van annak a légitámadásnak, amelyet a NATO gépei hajtottak végre az észak-afganisztáni Kunduz tartományban. A helyi provincia szóvivője szerint csütörtökön az Egyesült Államok és az afgán haderő közösen próbálta meg lebombázni a tálib harcosok vezérének az állásait.

A hivatalos jelentések szerint a támadásnak harminc civil, köztük nő és gyerek áldozata volt és közel harminc ember sérült meg, azonban a helyiek szerint ezek fals hírek, hisz még ennél sokkal többen estek áldozatul.

Az utóbbi hetekben heves harcok folynak a térségben, miután a tálib-iszlamista harcosok több települést is elfoglaltak a környéken, a nemzetközi koalíció egységei pedig minden erővel azon vannak, hogy kiűzzék őket onnan.

Körülbelül harminc halottat hoztak be a kórházba, köztük sok volt a nő és a gyerek"

– fogalmazott Dr. Mohammad Naim Mangal, a kunduzi kórház igazgatója. 

Az eset után a helyiek az utcára vonultak, szerintük felháborító, hogy úgy bombáz le településeket a NATO, hogy abba szinte csak civilek sérülnek vagy halnak meg.

A nemzetközi szervezet később megerősítette, hogy a légicsapásai során civil áldozatok is estek, azonban ki fogják vizsgálni az ügyet.

Az Egyesült Államok vezette koalíciók az elmúlt hónapokban élesen bírálták Oroszországot, mert az a szíriai Aleppónál úgy bombáz, hogy sokszor civilek halnak meg. Bezzeg ilyenkor nincsenek hangos, a tettet elítélő szavak. A részletekről korábban itt írtunk részletesen.

(Al-Jazeera)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére