Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üzent az Iszlám Állam vezére: patakokban fog folyni a vér

Tóth Dalma

2016.11.03. 09:58

Az Iszlám Állam vezetõje Moszul ostroma óta elõször üzent a nyilvánosságnak.
MOSZUL, 09:58

Az Iszlám Állam vezetője Moszul ostroma óta először üzent a nyilvánosságnak.

Abu Bakr al-Bagdadi szavait az al-Furkán nevű csatorna tette közzé. A felvétel alapján, a vezér hisz abban, hogy dzsihadistái győzni fognak a harcok során – írja az MTI.

Bagdadi szerint totális háború dúl és a nagy dzsihád, melyet az Iszlám Állam vív, csak erősíti azt a hitet és meggyőződést, hogy "ha Isten is úgy akarja", akkor mindez csak a győzelem előjátéka.

Irak Ninive kormányzóságának lakóit az üzenet arra szólítja fel, hogy vegyék fel a harcot "Isten ellenségei" ellen, az öngyilkos harcosoknak pedig megparancsolja, hogy "változtassák nappallá a hitetlenek éjszakáit, pusztítsanak országaikban, hogy patakokban folyjon a vérük".

Abu Bakr al-Bagdadi már több mint egy éve nem hallatott magáról. Nem tudni pontosan, hol tartózkodik, és azt sem, hogy egészséges vagy megsebesült.

Az iraki kormányerők és a velük szövetséges milíciák október 17-én indították meg a támadást az Iszlám Állam iraki fellegvára, Moszul ellen, melyet 2014-ben rohantak le a szélsőségesek, és ahol Bagdadi nem sokkal később kikiáltotta az Iszlám Állam kalifátusát.

Az iraki erők a hadművelet megindítása óta már elérték Moszul külvárosait.

Amerikai becslések szerint 3-5 ezer szélsőséges fegyveres lehet a városban, miközben Bagdadi 25 ezer embert mozgósított Moszul visszafoglalására, és a kormányerők az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció légierejének támogatását is élvezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére