Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kontrát: nincs az országban Pharaon

Bertha László

2016.11.02. 11:38

Ha Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják - mondta Kontrát Károly, miután az elmúlt napokban az ellenzék a kormányt támadta a szaúdi üzletember személyével összefüggésben.

Ha Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják – mondta Kontrát Károly, miután az elmúlt napokban az ellenzék a kormányt támadta a szaúdi üzletember személyével összefüggésben.

A Magyar Idők kérdésére az államtitkár kijelentette, hogy a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem vásárolt ingatlant, és nem él itt életvitelszerűen.

Kontrát Károly elmondta, hogy amennyiben a körözött személy azonos Pharaonnal, és ezt az amerikaiak megerősítik, akkor természetesen azonnal elfogják, amint Magyarország területére lép. A szaúdi üzletember nem vásárolt letelepedési kötvényt, hanem vízumot igényelt, melyet a schengeni rendszerben feltüntettek, ellene egyetlen európai tagország sem emelt kifogást.

A jobbikos Gyöngyösi Márton korábban arról beszélt, hogy a férfit egy évtizede körözi az FBI és az Interpol, a kormány pedig semmit nem tesz az elfogása érdekében, sőt közvetlenül segíti a férfi üzleti tevékenységét. A DK szerint Pharaon Orbán Viktor házával szemben vett magának ingatlant.

A szaúdi üzletember személye már a parlamentben is szóba került. Az MSZP-s Harangozó Tamás Ghaith Pharaonnal való kapcsolatairól kérdezte Orbán Viktort. A miniszterelnök elmondta, hogy Jordánia egyik budapesti képviseletének díszvacsoráján ő és a szaúdi üzletember is ott volt. A kormány megvizsgálta a férfi magyarországi tevékenységét és az a magyar törvényeknek megfelel, nem rejt nemzetbiztonsági kockázatot. Orbán Viktor szerint „a szóban forgó személy” körüli ügy egy amerikai titkosszolgálati játszma.

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást, senki sem kérte az elfogását. Ha valakit az FBI keres, akkor hogyan maradhat 24 éven keresztül szabadlábon úgy, hogy többször is megfordul Európában? – tette fel a kérdést.

Ghaith Pharaonnak Grúziától Pakisztánig vannak érdekeltségei, és annak ellenére, hogy az USA körözi, a Pentagon 2008-ban 120 millió dolláros megállapodást kötött az egyik pakisztáni érdekeltségével az afganisztáni amerikai támaszpontok üzemanyag-ellátására – írja a Magyar Idők.

Utóbbi azért is érdekes, mert a Magyar Nemzet a napokban éppen azt vetette a Mol szemére, hogy üzleti kapcsolatba lépett a szaúdi üzletember által vezetett Pakistan Oil Fields Limiteddel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére