Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína ezzel lépne rá a nyugatiak tyúkszemére

Nagy Gábor

2016.11.01. 15:58

Elõször repült a nyilvánosság elõtt az új kínai gyártású lopakodó. Peking ezzel jelezte: brutális fejlõdésen megy keresztül a hadiiparuk.
CSUHAI, 15:58

Először repült a nyilvánosság előtt az új kínai gyártású lopakodó. Peking ezzel jelezte: brutális fejlődésen megy keresztül a hadiiparuk.

Kedden először láthatta a nagyközönség J-20 típusú lopakodó harci gépeket a dél-kínai Csuhaiban rendezett légi bemutatón, írja az MTI. Az Airshow China megnyitójára összegyűlt több száz érdeklődő, politikus és hadiipari szakember feje fölött hatalmas robajjal húzott át két J-20-as vadászgép.

Ez kétségkívül nagy előrelépés Kína védelmi képességei terén"

– mondta Bradley Perret Kína-szakértő, az Aviation Week című szaklap munkatársa.

Egyelőre nem tudni pontos adatokat arról, hogy a J-20 képes-e ugyanolyan mértékben elnyelni a radarjeleket, mint az amerikai F-22 Raptor típusú vadászgép vagy a szintén amerikai fejlesztésű F-35 Lightning II.

Fontos hozzátenni, hogy több USA-konkurens (és szövetséges) is lopakodó-fejlesztési programot indított pár évvel ezelőtt. Oroszország is javában dolgozik saját repülőjén, a PAK FA vadászgépen (Szuhoj T-50), valamint Japán is tavasszal jelentette első felszállását az X-2-esnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére