Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz vezérkar folytatná Aleppó bombázását

888.hu

2016.10.28. 18:28

Az orosz tábornoki kar arra kérte Vlagyimir Putyin orosz államfõt, hogy engedélyezze a légicsapások újbóli megkezdését Kelet-Aleppó ellen, mivel az ott állomásozó dzsihadista erõk növelték aktivitásukat - közölte az orosz védelmi minisztérium.
ALEPPÓ, 18:28

Az orosz tábornoki kar arra kérte Vlagyimir Putyin orosz államfőt, hogy engedélyezze a légicsapások újbóli megkezdését Kelet-Aleppó ellen, mivel az ott állomásozó dzsihadista erők növelték aktivitásukat – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tábornokok a dzsihadisták fokozódó katonai tevékenységével magyarázták kérésüket. Ezt Szergej Rudskoj altábornagy, az orosz vezérkar hadműveleti parancsnoka közölte a sajtóval.

A parancsnok azt is elmondta, hogy pénteken a militánsok a tűzszünetet kihasználva hadműveleteket indítottak Aleppóban. A támadásban három szíriai ellenzéki militáns csoport vett részt és összesen 20 tankot és 15 páncélozott harcjárművet, valamint tüzérséget vetettek be.

A támadást végül sikerült visszaverniük az orosz csapatokkal kiegészített szír kormányerőknek. A felkelők hat tankot és 5 páncélozott harcjárművet veszítettek a műveletben.

Az elmúlt három napban erősödtek a felkelők tüzérségi támadásai: összesen 62 alkalommal támadtak nyugat-aleppói célpontokat. A támadásokban 43 személy meghalt és 76 megsebesült – mondta Rudskoj.

Csütörtökön a felkelők egy iskolát is tüzérségi tűz alá vettek. 12 civil meghalt, köztük három iskolás gyermek is, emellett 14-en megsebesültek.

Az orosz légierő immár 10 napja nem hajtott végre légitámadást Aleppóban annak érdekében, hogy a segélyszervezetek akadálytalanul bejuthassanak a városba.

FRISSÍTÉS: Nem tartja célszerűnek jelenleg Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz légicsapások felújítását Aleppónál, ezért elutasította a vezérkar erre vonatkozó kérését.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére