Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felvételen: földrengés pusztított az éjjel Olaszországban

Pörge Béla

2016.10.27. 07:28

Több földrengés rázta meg Olaszország közepét szerdán este és éjjel. Az anyagi kár jelentõs, de szerencsére komolyabb sérültekrõl vagy halálesetrõl nincsenek hírek.
PERUGIA, 7:28

Több földrengés rázta meg Olaszország közepét szerdán este és éjjel. Az anyagi kár jelentős, de szerencsére komolyabb sérültekről vagy halálesetről nincsenek hírek.

A legerősebb földrengés Perugiától 71 kilométerre keletre következett be , ez 6-os erősségű volt, míg a többi a Richter-skála szerint 4 és 5,5 közötti rengés volt. Az első rengést este 7 óra után észlelték, az utolsókat pedig éjjel, több órával később.

Erős, apokaliptikus földrengés volt. Az emberek az utcákon kiabáltak. Mostanra lekapcsolták a közvilágítást. Sok ház összedőlt"

— számolt be az állapotokról Marco Rindaldi, Ussita polgármestere.

Este a hatóságok leállították egy időre a vasúti forgalmat, az utakat biztonsági okokból lezárták. Egy alsóbb osztályú foci meccs néhány percre félbeszakadt.

A rengéseket érezni lehetett Rómában, Nápolyban és Firenzében is, de ezekben a városokban kárt nem okozott a földrengés.

Matteo Renzi azonnal hazautazott, lemondta a TV szerepléseit, és válságértekezletet hívott össze.

Csütörtökön több iskolában tanítási szünetet rendeltek el, beszámolók szerint több százan az utcán vagy autókban aludtak az éjjel Ascoliban és a környéken. Összesen két könnyebb sérültről érkezett hír, Vissoból.

Ismert, hogy idén nyáron ugyanebben a régióban egy komolyabb földrengésben közel 300 ember vesztette életét, az anyagi kár pedig szinte felbecsülhetetlen volt.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére