Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Vatikán szerint a hullák hamvaiból nem szabad mûalkotást, ékszert vagy tûzijátékot készíthetni

888.hu

2016.10.26. 08:18

Halottak napja és mindenszentek közeledtével temetkezési útmutatást közölt a katolikus Hittani Kongregáció. A vatikáni dokumentum a hívõk számára nyolc pontban foglalja össze instrukcióit a halottak temetésérõl, a hamvak megõrzésérõl.
VATIKÁN, 9:28

Halottak napja és mindenszentek közeledtével temetkezési útmutatást közölt a katolikus Hittani Kongregáció. A vatikáni dokumentum a hívők számára nyolc pontban foglalja össze instrukcióit a halottak temetéséről, a hamvak megőrzéséről.

Gerhard Müller, a Hittani Kongregáció prefektusa, bíboros elmondta, a halottak hamvai nem képezik a hozzátartozók tulajdonát, hanem az Isten fiáé, aki Isten népének tagja.

Az egyház a halottaknak, az elhunyt hamvainak a temetőben vagy más felszentelt helyen – mint egy templom – való temetését szorgalmazza. A hamvak otthoni megőrzése, szétszórása nem engedélyezett – ismertette a Hittani Kongregáció prefektusa.

A katolikus egyház csaknem kétezer évig a temetést látta az egyetlen helyes temetkezési módnak: ez szavatolja ugyanis a test feltámadásának dogmáját.

Aztán 1963-ban a Vatikán azzal a megszorítással engedélyezte a hamvasztást, ha azt nem a feltámadás tagadásának demonstrálása miatt választja az elhunyt.

Az elhunytak egyre gyakrabban úgy rendelkeznek, hogy hamvaikat keverjék festékbe, hogy azzal valamilyen műalkotást hozzanak létre. Volt olyan is, akit tűzijátékba töltöttek, de nemegyszer ékszer anyagához is felhasználják a hullákat. A bíboros szerint ezek nem helyénvaló cselekedetek. 

(Euronews, The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére