Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia gyorsan integrálja a muszlimokat

Pörge Béla

2016.10.21. 18:58

Az iszlám radikalizálódás megfékezésének legjobb módja a muszlimok gyors integrálása a társadalomba - hangoztatta pénteken Rómában Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.
POZSONY, 18:58

Az iszlám radikalizálódás megfékezésének legjobb módja a muszlimok gyors integrálása a társadalomba – hangoztatta pénteken Rómában Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.

Kalinák erről a G6-ok – az Európai Unió hat, legnépesebb tagállamának (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország és Lengyelország) belügyminisztereiből álló, nem hivatalos csoport – tanácskozásán beszélt, ahová azért kapott meghívót, mert országa jelenleg az EU soros elnöke. A muszlim radikalizálódás jelentette probléma megoldására tett kijelentéséről a tárca szóvivője, Andrea Dobiásová tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget.

Az iszlám radikalizálódás rögvest felüti fejét, ha az integrációs rendszer nem működik jól. A megelőzés a legjobb és legkönnyebb módszer ellene"

— mondta Kalinák.

A szlovák politikus kitért arra is, hogy ugyan hazájában alig élnek muszlimok, de nagyon jól működik az integrálásuk, így nem radikalizálódnak.

Szlovákiában nagyon kisszámú a muszlim közösség, és csak nagyon lassan növekszik. Erőfeszítéseket teszünk azért, hogy gyorsan beolvadjanak társadalmunkba. Nemcsak a vezetőikkel próbálunk együttműködni, hanem a közösség egyes tagjaival is, különösen a fiatalokkal, akik esetében a legnagyobb a veszélye annak, hogy a radikalizálódás útjára térítsék őket."

Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke korábban többször is hangoztatta markáns  véleményét a migránskérdésben, aminek köszönhetően alig jutottak bevándorlók az országba. Így valóban nincs nehéz dolga az országnak a muszlimok integrálását illetően.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére