Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlám Állam-ellenes csúcs lesz Moszul ügyében Párizsban

Vincze Viktor Attila

2016.10.17. 23:38

Az Iszlám Állam (IÁ), dzsihadista szervezet ellen fellépõ, nemzetközi terrorellenes koalíció védelmi miniszterei október 25-én Párizsban tartanak találkozót az észak-iraki Moszul ügyében - jelentette be hétfõn Jean-Yves le Drian, a francia védelmi tárca vezetõje.
PÁRIZS, 23:38

Az Iszlám Állam (IÁ), dzsihadista szervezet ellen fellépő, nemzetközi terrorellenes koalíció védelmi miniszterei október 25-én Párizsban tartanak találkozót az észak-iraki Moszul ügyében – jelentette be hétfőn Jean-Yves le Drian, a francia védelmi tárca vezetője.

Drian környezetéből azt közölték, hogy a koalíció 12 védelmi minisztere vesz majd részt a párizsi találkozón. Így Franciaország mellett az Egyesült Államok, Kanada, Új-Zéland, az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Norvégia és Dánia képviselteti magát.

A terrorellenes koalícióban mintegy hatvan ország vesz részt, amelyek különböző mértékben járulnak hozzá az IÁ elleni harchoz.

A találkozó célja, hogy megvitassák az IÁ iraki fellegvára, Moszul felszabadításának a menetrendjét. Bagdad hétfőn jelentette be, hogy megindult az észak-iraki város visszaszerzésére irányuló nagyszabású hadművelet.

Francia hírforrások szerint azért különösen fontos most Moszul ügyében az egyeztetés, hogy minél hatékonyabban lehessen megakadályozni az IÁ-t abban, hogy képes legyen Moszulból a szomszédos szíriai területekre áthelyezni erőforrásait.

A védelmi miniszterek az IÁ több fellegvárának otthont adó Szíriáról is egyeztetni fognak Párizsban, ahol emellett az IÁ szíriai fellegvárának, Rakkának visszafoglalása is a tárgyalások napirendjén lesz.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére