Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az Új Egység lényege, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak

Pörge Béla

2016.10.17. 10:46

Orbán Viktor az alkotmánymódosítás általános vitájának kezdetén, hétfõn délelõtt szólalt az Országgyûlésben, ahol arról beszélt, miért fontos a tervezett alaptörvény-módosítás támogatása.

A miniszterelnök közölte, hogy a mostani mondandója folytatása annak, amit korábban elmondott a témában, ezért azokat nem ismétli meg.

Október 2-án a népszavazással Új Egység jött létre Magyarországért"

— kezdte Orbán Viktor.

Ennek az egységnek az a törekvése, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak. Ez az egység felülírja a pártpolitikai törésvonalakat, nem bal- vagy jobboldali, hanem magyar. Azért kell az Alaptörvényt módosítani, mert a népszavazás az identitásunkról szólt. Az alkotmányos identitásunk a jövő legfontosabb kérdése, egyben a Brüsszellel való vitánk summázása."

A miniszterelnök szerint a népszavazással létrejött Új Egység kifejezi azt a magyar néplélekből fakadó elemi igényt, hogy hozzájárulásunk és beleegyezésünk nélkül nem dönthetnek a sorsunkról.

Ez az Új Egység azért olyan széles, mert a magyar önállóság ismét veszélyben van. Támadásba lendültek azok, akik szerint már nincs szükség nemzetekre, akik szerint a határokat globálisan el kell tüntetni, akik szerint Európa összeolvad egy masszává, ahol eltűnnek a nyelvek, a kulturális különbségek."

Orbán Viktor szerint egy küzdelem zajlik Európában, ez a küzdelem a modern kori népvándorlás miatt vált élessé, de ennek a küzdelemnek csak egy tünete a migránsválság.

A küzdelem lényege, hogy amikor a modern Európáról beszélünk, akkor a nemzetek Európájáról van-e szó, vagy egy új európai birodalomról, egy Európai Egyesült Államokról. Mi meg akarjuk őrizni Európa sokszínűségét.

Mi magyarok a nemzetek Európájában gondolkozunk, ezt erősítettük meg 98 százalékos egyetértésben október 2-án. Ragaszkodtunk ahhoz, hogy minden nemzet maga döntsön a sorsáról. Akik az új európai birodalmat akarják, azok az arctalan demokrácia direktóriumát akarják.

A miniszterelnök emlékeztetett Kossuth Lajos szavaira, miszerint mi nemzet szeretnénk maradni, és nem egy nemzetiség. A magyar történelem megmutatta, hogy bármikor lesüllyedhet egy nemzet nemzetiséggé.

Végül a kormányfő arra kérte a képviselőket, hogy pártidentitásukat félretéve támogassák az indítványt, mert:

Október 2-án 3,3 millió baloldali, liberális, fideszes, kereszténydemokrata és jobbikos polgár állt ki Magyarország mellett."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére