Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izraeliek követelik a palesztinok felszabadítását

Tóth Dalma

2016.10.15. 16:58

Egy izraeli jogvédõ szervezet arra szólította fel az ENSZ-t, hogy tegyen valamit az Izrael által megszállt palesztin területekért.
TEL AVIV, 16:58

Egy izraeli jogvédő szervezet arra szólította fel az ENSZ-t, hogy tegyen valamit az Izrael által megszállt palesztin területekért.

Egy izraeli emberi jogvédő szervezet sürgette az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy határozott lépéseket tegyen annak érdekében, hogy megszűnjön a palesztin területek megszállása. A B'Tselem igazgatója, Hagai El-Ad pénteken egy nem hivatalos találkozón azt mondta, hogy az illegális izraeli telepek akadályozzák a békét.

Izrael nem fogja abbahagyni az elnyomást azért, mert egyszer csak hirtelen rájön milyen brutális politikát folytat"

– mondta az igazgató.

A megszállás már 49 éve tart. 

El kell ismerni a palesztinok jogait, a megszállásnak véget kell vetni, az ENSZ Biztonsági Tanácsának pedig cselekednie kell, és ennek mind most van itt az ideje."

Hagai El-Ad szerint a Tanácsnak nemcsak hatalma, hanem morális felelőssége és tényleges lehetősége van arra, hogy cselekedjen. 2017 júniusában lesz a megszállás 50. évfordulója és még azelőtt véget kellene vetni a megszállásnak, mielőtt még ötven évre megszilárdulna a helyzet. Az Americans for Peace Now, az izraeli Peace Now testvérszervezete is az izraeli megszállás ellen kampányol.

A megszállás fenyegetést jelent Izrael biztonságára és létezésére"

– mondta Lara Friedman a szervezet egyik vezetője.

Amikor Izrael és a Palesztin Felszabadítási Szervezet aláírta az oslói békeszerződést 23 évvel ezelőtt, akkor Ciszjordánia lakossága még csak 116 000 fő volt. Tavaly év végén pedig már 390 000 főre duzzadt a palesztin lakosság.

Az ENSZ izraeli nagykövete, Danny Danon szerint a B'Tselem a palesztinokkal összefogva próbál diplomáciai terrort alkalmazni Izrael ellen, de ők harcolni fognak az efféle hazugságok ellen.
A szervezetek azt várják, hogy az ENSZ támogassa a kétállami megoldást. 
A palesztinok már 2011 februárjában is szorgalmazták, hogy a Tanács egy határozatot fogadjon el a megszállás ellen, de az USA megvétózta azt. A másik 14 tanácstag megszavazta volna a határozatot, aminek világszerte nagy volt a támogatottsága.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére