Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kvótapárti szocialista ámokfutó az ENSZ új fõtitkára

Horváth József György

2016.10.15. 15:08

A menekültek befogadásának hatékonyabb elosztását szorgalmazza a világban az ENSZ jövõ januárban hivatalba lépõ új fõtitkára.
NEW YORK, 15:08

A menekültek befogadásának hatékonyabb elosztását szorgalmazza a világban az ENSZ jövő januárban hivatalba lépő új főtitkára.

António Guterres szerint a nemzetközi közösségnek sokkal jobban kellene támogatnia például Libanont, Törökországot és Jordániát. Ezeket az országokat a menekültek nagyvonalúbb és hatékonyabb elosztásával lehetne felszabadítani a jelenleg rájuk nehezedő óriási nyomás alól – nyilatkozta a volt portugál kormányfő, akit az ENSZ Közgyűlése csütörtökön választott meg egyhangúlag a szervezet új főtitkárává.

Guterres hangsúlyozta: a menekültek elosztásánál nemcsak Európa jöhet szóba befogadóként, hanem Észak-Amerika, Latin-Amerika és Ausztrália is. Egy hatékonyabb elosztási rendszer mintájaként Guterres szerint az 1970-es évek szolgálhat, amikor az egész nemzetközi közösség kiállt a Vietnamból hajókon menekülő tömegek megsegítése mellett.

A Focus hírmagazin szerint Guterres azt is szorgalmazza, hogy az ENSZ a jövőben némileg változtasson a gondolkodásmódján. Hogy ez pontosan mit takar, azt eddig nem sikerült kihúzni Guterresből.

Újabb komcsi az ENSZ élén

António Guterres 2005 és 2015 között az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) irányította. Jövő évtől a dél-koreai Ban Ki Muntól veszi át a világszervezet vezetői tisztségét. Szülőhazájában, Portugáliában 10 évig volt a Szocialista Párt főtitkára, 1995 és 2002 között Portugália miniszterelnöke. Politikai pályafutásának egyik csúcspontja volt, mikor 1999-ben hat évre a Szocialista Internacionálé elnökének választották.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére