Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas dicséreteket kaptunk Hollandiából

Sümeghi Lóránt

2016.10.14. 11:28

A holland Szabadságpárt vezére, Geert Wilders szerint Magyarország követendõ példa kéne hogy legyen Európában, hiszen a magyarok tisztában vannak az identitásukkal.

A politikus a Magyar Időknek adott terjedelmes interjújában kifejtette, a nyugat-európai államok szinte megfeledkeztek nemzeti identitásukról, és csak magukat áltatják, amikor a kultúrák egyenlőségéről beszélnek. Hozzátette, hogy 

Magyarország követendő példa kéne hogy legyen Európában, hiszen a magyarok tisztában vannak az identitásukkal.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol az október 2-i elsöprő elutasításról árulkodó magyar népszavazásról Wilders kifejtette, hogy őszintén gratulál Magyarországnak, mivel nagyszerű eredmény született. Elmondása szerint ez egy újabb bizonyíték, hogy az európaiak nem akarják, hogy Brüsszel ráerőszakoljon valamit a nemzetállamokra:

Magyarország nagyon bátran cselekedett, és ellenállt a nyomásnak." 

Hozzátette: a demokrácia és a nemzeti identitás kéz a kézben jár a nemzetállamisággal, amit az Európai Unió szép lassan térdre kényszerít. Wilders szerint ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy kik vagyunk, azt sem tudjuk felmérni, hogy kik nem. Kiemelte, 

a magyarok tudják hogy kicsodák. 

Hangsúlyozta, hogy a magyarok jól ismerik a történelmüket és a vallásukat. A legtöbb európai állam ezt nem mondhatja el magáról, szinte megfeledkeztek az identitásukról. Jó látni, hogy vannak, akik szembe mennek az árral.

A Magyar Idők kérdésére, miszerint egyetért-e Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének kijelentésével, miszerint a népszavazások kormányozhatatlanná teszik az uniót, a politikus azt mondta:

a sok népszavazás rossz jel a brüsszeli politikai elitnek, hiszen most a saját bőrükön tapasztalják a jelenséget, amit korábban patrióta tavasznak neveztem."

Hozzátette: a nyugatiak – és főként az európaiak – úgy gondolják, hogy többé nem ők rendelkeznek az életük felett. Itt nem csak arról van szó, hogy beözönlenek a különböző kulturális és vallási hátterű bevándorlók, akikből nem kértünk. Wilders szerint vannak dolgok, amelyeken uniós tagállamként lehetetlen változtatni:

én és a pártom emiatt döntöttünk a Nexit (Hollandia uniós távozása) mellett." 

A népszavazás a legjobb eszköz, hogy az EU-n belül megpróbáljunk visszanyerni a szuverenitásunkból.

A politikus szerint alapjai­ban hibás a rendszer, hiszen nemzeti hatásköröket kell a tagállamoknak átruházniuk Brüsszelre, amiket aztán vissza kell szerezniük. A multikulturalizmus kapcsán Wilders kifejtette, hogy az idei nyáron tanúi voltunk, hogy hetente – vagy Németországban akár naponta – többször is történtek támadások. Elmondása szerint a kulturális relativizmus Európa nem gazdasági jellegű rákfenéje:

ezért gratuláltam korábban Magyarországnak. Gondolhatnak bármit a magyar kormányról vagy Orbán Viktorról, ő legalább ki meri mondani, hogy a magyar identitás alapja a kereszténység." 

Kiemelte, az sem véletlen, hogy az egykori Kelet-Európa – beleértve a szlovákokat, a lengyeleket és a cseheket – tiltakozik, hiszen ők már találkoztak a totalitarizmussal a szovjet elnyomás idején, és most is felismerik a veszélyt. 

Vannak helyek Hollandiában, ahol saría érvényesül

A no-go zónákkal kapcsolatos kérdésre a Szabadságpárt vezére úgy reagált: vannak kerületek, ahol nem élnek hollandok, közvetetten vagy közvetlenül a saría érvényesül, a ramadán idején pedig akár meg is verhetik a rövid szoknyát viselő nőket. El lehet menni Malmőbe, Brüsszelbe vagy Londonba, ott is vannak olyan helyek, amelyekre akár használhatjuk a no-go zóna kifejezést, hiszen a hatóságok nehezen szereznek érvényt a törvényeknek.

Kiemelte, hogy Hollandia kapcsán azt is mondhatná, hogy lassan az egész ország egy no-go zónává válik. Például rengeteg a probléma a marokkói fiatalokkal, akiknek a hatvan százaléka legalább egyszer már rendőrkézre került:

nemrég vendégeink érkeztek az Egyesült Államokból, és megmutattunk nekik pár ilyen kerületet. Sokkolta őket, amit tapasztaltak. 

A politikus végül a Magyarországhoz kötődő szálai kapcsán csupán annyit mondott, hogy kifejezetten sokat kirándul hazánkban, pár hete Esztergomban járt, és még Orbán Viktorral is találkozott. Magyar felesége kapcsán hozzátette: egy kicsit tud is magyarul, de a felesége hollandja sokkal jobb.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére