Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymillió SIM-kártya lehet illetéktelenek kezében

Nagy Gábor

2016.10.12. 08:28

A Magyar Idõk nemzetbiztonsági forrásokból úgy értesült, hogy a három nagy magyarországi mobilszolgáltató cégnél milliós nagyságrendû feltöltõkártya szerepel mindössze két tucat személy nevén.

A lap információi szerint minden társaságnál megvan az az 5-10 ember, aki kiemelten nagy „kártyafogyasztó.” Fontos körülmény, hogy köztük jelentős átfedés is kimutatható.

Abból a 200 ezer kártyából például, amit a sajtóhírek szerint szervezett bűnözői körök vásároltak egy hajléktalan személy nevére, csupán 128 ezer tartozik a Magyar Telekomhoz, a többi a Telenor, illetve a Vodafone ügyfeleit szaporítja"

– tette hozzá a lap forrása.

Úgy tudni, hogy a terroristák két Telekom-kártyát használtak a kapcsolattartásra, a további négy más telefonos cégekhez tartozott.

A Magyar Idők korábban kiderítette, hogy abból a 200 ezer kártyából, amit a hazai alvilág vásárolt egy hajléktalan nevével visszaélve, a brüsszeli, illetve a párizsi merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz is vándorolt. A Terrorelhárítási Központ (TEK) francia, valamint belga jogsegélykérelmekre indított felderítőmunkája derítette ki a történteket.

A három nagy mobilszolgáltatónál meglehetősen nagy kör tudott arról, hogy egyesek nevével visszaélve folyamatosan duzzad a beazonosítatlan telefonkártyák mennyisége. Az, hogy ez nem tűnt fel, egyszerűen hazugság"

– tájékoztatták a lapot a telefoncégek illetékesei. Az egyik társaság munkatársa azt mondta a Magyar Időknek: bár jog szerint nem kötelező, ők tavaly óta a rendvédelmi szerveket is tájékoztatták a kártyahalmozásról.

"Az egyesek nevével való visszaélést úgy értem, hogy több esetben az érintett – akinek a nevére vették a kártyát – tudott a vásárlásokról, nyilván pénzért vállalta az adásvétel lebonyolítását. Ezeket a kártyákat eladni nem lehet ugyan, de az ajándékozást semmi nem tiltja. Jól emlékszem, a rekorder kártyabirtokos nevén majdnem 180 ezer SIM-kártya szerepelt"

– állítja a lap informátora.

Egy másik forrás pedig megerősítette: a biztonsági részlegen nyílt titok volt, hogy az alvilág vásárolja a kártyákat, mintegy tíz olyan állandó személy neve volt közismert, akiknek az adatait „igénybe vették.”

Nem csak mi tudtunk erről, [...] arról is volt információnk, hogy más szolgáltatóknál is ugyanezek a nevek szerepelnek, vagyis jelentős átfedés van."

– tette hozzá az egyik multi munkatársa.

A tömeges vásárlás akkor indult virágzásnak, amikor megjelentek azok a feltöltős SIM-kártyák, amelyek aktiválásához nem volt szükség a személyes szerződéskötésre. Azonban a megerősítő kód postázásáig több nap is eltelhet, ezalatt bármire használható a kártya. Ezt az úgynevezett biztonsági rést használja ki az alvilág és a terroristák, akik döntően egy-egy üzenetre vagy hívásra használnak egy kártyát, ezek követése és bizonyítékként való felhasználása gyakorlatilag lehetetlen.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére