Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy párt, ami végleg leszámol a politikai korrektséggel

888.hu

2016.10.11. 14:58

A bevándorlásellenes holland Szabadságpártnak mindössze egyfõs párttagsága van, a pártvezetõ Geert Wilders mégis arra számíthat, hogy õ lesz Hollandia következõ miniszterelnöke.

A bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) 10 éve robbant be a holland politikai életbe. A párt vezetője a bevándorlás- és muszlimellenes Geert Wilders, aki közeli munkatársának és legfőbb politikai tanácsadójának, Martin Bosmanak segítségével irányítja a pártot, amely sosem látott népszerűségnek örvend.

A fiatalos kinézetű, 52 éves Bosma a holland sajtó szerint a párt főideológusa.

Õ az ész. Õ találta ki a PVV-t"

– nyilatkozta Geert Tomlow, a párt egyik korábbi képviselőjelöltje.

A Szabadságpárt arra készül, hogy learassa a Bosma által megérlelt gyümölcsöket: a párt öt hónapja vezeti a pártok népszerűségi listáját, és akár kétszer annyi képviselőt delegálhatnak a holland parlamentbe a választások után, ha így maradnak az eredmények. Bosma és Wilders hatására az egész holland pártrendszerben megindult egy erőteljes jobbratolódás.

A közel 10 éve parlamenti képviselő Bosma két könyvet is kiadott, amelyek nagy port kavartak Hollandiában.

Az önéletrajzi ihletésű "A hamisítók hamis elitje" című írásában a baloldali elitet támadja, amely átvette a hatalmat a kulturális intézmények fölött és beengedte a migránsokat az országba, mindezzel megvalósítva egy "kéz alatti puccsot" azért, hogy elérjék radikális célkitűzéseiket.

A másik könyve, "Kisebbségben a haza" címmel jelent meg és a Dél-afrikai Köztársaság történelmével foglalkozik. Bosma amellett érvel, hogy a Dél-Afrikába érkező holland telepesek kisebbségbe kerültek és emiatt "kulturális genocídium" vár rájuk, valamint meg fog valósulni az Apartheid 2.0 – csak ezúttal a hollandok a rossz oldalon lesznek. A gondolatmenetet továbbfűzi és kivetíti Hollandiára: amennyiben továbbra is folytatódik a bevándorlók beözönlése, akkor hasonló sors vár az anyaországra is.

Bosma nem nagyon szokott interjút adni, ám a Politiconak válaszolt néhány e-mailben elküldött kérdésre, amelyben tagadta, hogy ő lenne Wilders mögött a második legbefolyásosabb politikus a PVV-ben.

Sok ember hajlamos a PVV képviselőiről pletykálni, hogy rábólinthassanak arra, amiről megkérdezik őket. Megkérdezheti őket arról is, mindennap megölök-e egy kiskutyát és ezt is meg fogják erősíteni"

– állt Bosma szarkasztikus válasza az e-mailben.

Azonban az ideológus korábbi párttársai egy olyan képet adnak Bosmaról, amelyből világosan kiderül, hogy ő Wilders legközelebbi és legrégebbi szövetségese, és ha a Szabadságpárt kormányzó erő lesz, akkor komoly pozíciót kaphat.

A kezdetek

Bosma 2004-ben csatlakozott Wildershez. Akkoriban Geert Wilders egy elszigetelt politikus volt, aki nemrég lépett ki a konzervatív-liberális VVD-ből (Szabadság és Demokrácia Néppárt), miután meghiúsult az a terve, hogy a pártot végleg a politikai paletta jobb felére horgonyozza le.

Ekkor Bosma lett Wilders beszédírója, legfőbb tanácsadója, a politikus internetes megjelenéséért is ő felelt, kávét főzött és fénymásolt – írta az önéletrajzában. A fizetése havi 500 euró volt. A párt tíz év múlva a legnépszerűbb politikai alakulat lett Hollandiában. Jelenleg a PVV-nek 12 képviselője van az alsóházban, és jó eséllyel ezt hamarosan megduplázhatják, így valószínűleg koalíciós kormányt tudnak majd létrehozni.

Gyakorlatilag Wilders maga a PVV, a párt egyetlen tagja. Bosma egy virtuális pártot hozott létre, melynek nincs székháza, állandó kampánystábja és közösségi finanszírozáson alapul, amely az 1000 fős taglétszám alatti pártok számára elérhető a holland pártfinanszírozási rendszerben. Ebben a struktúrában a pártvezetésnek teljes hatalma van, Bosma így pártonkívüliként a PVV frakcióvezetője, valamint ő tartatja be a pártfegyelmet.

A pártból ki is léptek néhányan emiatt, mert megpróbálták "demokratizálni" a pártvezetést, a cikk elején idézett Tomlow volt az egyik ilyen.

Bosma bevándorlásellenessége

A PVV egy bevándorlásellenes párt. Nézeteik szerint a muzulmán migránsok azért jönnek Európába, hogy elfoglalják azt. Õk katonák egy ősi háborúban, amely már 1400 éve zajlik az iszlám és a Nyugat között. Wilders ezt a csatát 24 órás rendőri védelem mellett vívja meg, ugyanis több halálos fenyegetést is kapott. A muszlimellenes politikus több olyan kifejezést is használ, amely a pártot ismerők szerint Bosma ötlete volt: "utcai terroristák" (fiatal migránsok), "a gyűlölet palotái" (mecsetek), "tesztoszteronbombák" (migránsok, általában).

Bosma nagyban hozzájárult Wilders első választási programjának megírásához, a szlogen azóta sem változott sokat: "Kevesebb adó, kevesebb bűnözés és kevesebb multikul" – a multikul szó egy szójáték, talán magyarra úgy lehetne fordítani, hogy "multikula", amivel a multikultira, vagyis a multikulturalizmusra utal negatív kontextusban. Az üzeneteit az átlagos holland szavazókra szabja, az ő megfogalmazásában "Henkre is Ingridre".

Bosma 1964-ben született, 17 évesen már újságíróként dolgozott, majd az Amszterdami Egyetemen végzett politikatudományt. Akkori ismerősei szerint nem volt rá jellemző a bevándorlásellenesség, nagyon népszerű srác volt az egyetemen. A 90-es években New Yorkban folytatta tanulmányait, ahol közel került a konzervativizmushoz. Később televíziós újságíróként is tevékenykedett.

Bosma nagyon szerette New Yorkot, állítólag irodája falán ott van egy nagy kép az ikertornyokról. Valószínűleg a szeptember 11-i terrortámadás után kezdett egyre inkább bevándorlásellenes nézeteket vallani.

Azt viszont Bosma maga mondta, hogy Theo van Gogh dokumentumfilmes 2004-es meggyilkolása volt számára a fordulópont. Bosma Amszterdam keleti felében élt, és pont leugrott vásárolni, amikor az eset történt. Van Gogh és Bosma jól ismerték egymást. A filmest egy iszlamista ölte meg több lövéssel és késszúrással fényes nappal, a nyílt utcán.

Azon a keddi reggelen megszületett a döntésem"

– írta Bosma első könyvének előszavában.

Bosma igazi patrióta, aki erőteljesen és virtuóz módon használja hazája nyelvét, és aki szívesen látná Belgium feloszlását és Flandria Hollandiához való csatlakozásával Nagy-Hollandia megalakulását – írta róla Koen Vossen történész és PVV-szakértő.

Bosma szerint a politikai korrektség, a multikulturalizmus és a kulturális relativizmus – a kultúrák közötti egyenlőség – a baloldali marxizmus összeesküvés-elméletei, amelyek csak arra szolgálnak, hogy megsemmisítsék a jobboldalt.

Amennyiben a jelenlegi szinten marad vagy tovább emelkedik a párt támogatottsága, akkor Wilders biztosan jelentős szerepet szán fő ideológusának a következő holland kormányban. Egy esetleges Wilders-kormány megalakulása fontos üzenet lesz Európának.

Geert Wilders felesége a magyar származású Márfai Krisztina. A pár 1992-ben házasodott össze, gyermekük nem született.

(Politico)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére