Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Colleen Bell január 20-án lemond

888.hu

2016.10.06. 09:48

Az USA budapesti nagykövetérõl már korábban is keringtek olyan hírek, mely szerint távozni kényszerül Magyarországról. Most a Figyelõnek is megerõsítette, hogy január 20-án benyújtja a lemondását.

Addig szeretnék maradni, amíg csak lehet. Természetesen az elnököt szolgálom, így január 20-án a többi nagykövettel együtt én is benyújtom majd a lemondásomat."

Ezt a Figyelőnek adott interjújában mondta a nagykövet, hozzátette, hogy az elnök majd dönt majd arról, hogy elfogadja-e azt, vagy inkább megtartja a pozíciójában addig, amíg megérkezik az új nagykövet. 

Korábban a Magyar Nemzet értesüléseit tagadta Bell, melyben arról írtak, hogy a nagykövet kissé belefáradt a magyar-amerikai kapcsolatok reménytelennek tűnő egyengetésébe. Távozta után feladatait a helyettes misszióvezető David Kostelancik veszi át. A karrierdiplomata korábban Moszkvában teljesített szolgálatot. 

A karriernagykövet 

Kiszelly Zoltán emlékeztetett Bell kinevezésének a körülményeire. Megjegyezte, hogy: 

"Politikai kinevezettként azért megvárhatta volna az új elnök hivatalba lépését, és az új nagykövet kinevezését.

Emlékeztetőül: már a kinevezése is csúszott és sok ellenállásba ütközött, mert egy amerikai szempontból ilyen fontos állomáshelyre, egy $200,000 adományt gyűjtő laikust küldtek. Összehasonlításul: A Tokyo-ba küldött amerikai nagykövet kb. $2,000,000 adományt gyűjtött."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére