Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fülöp-szigetekiek elégedettek autoriter elnökükkel

Nagy Gábor

2016.10.06. 09:58

A lakosok több mint háromnegyede elégedett a három hónappal ezelõtt hivatalba lépett új elnökkel, Rodrigo Dutertével, akit kegyetlen drogháborúja és vitatott nyilatkozatai miatt rendszeresen bírálnak külföldön.
MANILA, 09:58

A lakosok több mint háromnegyede elégedett a három hónappal ezelőtt hivatalba lépett új elnökkel, Rodrigo Dutertével, akit kegyetlen drogháborúja és vitatott nyilatkozatai miatt rendszeresen bírálnak külföldön.

A Social Weather Stations közvélemény-kutatása során 1200 felnőtt polgárt kérdezett meg Duterte eddigi teljesítményéről: a válaszadók 76 százaléka adott hangot elégedettségének, 11 százalék mondta magát elégedetlennek, 13 százalék pedig bizonytalannak.

A szeptember 24-27. között végzett felmérés szerint Duterte így hazájában a második legnépszerűbb elnöknek számít, csupán 2 százalékponttal teljesített rosszabbul mandátuma első hónapjaiban, mint az 1992 és 1998 között hivatalban lévő államfő, Fidel Ramos.

A Fülöp-szigeteki államfő annak ellenére örvend ekkora népszerűségnek, hogy június 30-ai beiktatása óta már több mint 3500-an haltak meg a drogkereskedők és a droghasználók ellen hirdetett háborújában.

Duterte közben a drogháborúját bíráló nemzetközi közösséget sem kíméli: az Európai Uniót és az Egyesült Államokat például "képmutatónak" nevezte, az ENSZ pedig szerinte egy "haszontalan" szervezet.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére