Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabban kórházakat bombáznak Aleppóban

Horváth József György

2016.10.01. 18:28

Ismét légitámadás érte Aleppó legnagyobb, felkelõ területen lévõ kórházát.
ALEPPÓ, 18:28

Ismét légitámadás érte Aleppó legnagyobb, felkelő területen lévő kórházát.

Legalább két hordóbomba-találat érte szombaton az észak-szíriai Aleppó keleti, felkelők ellenőrizte negyedeinek legnagyobb kórházát - közölte a Szíriai Amerikai Orvosi Társaság (SAMS) nevű segélyszervezet három nappal a kórházat ért előző légitámadás után.

Két hordóbomba találta el az M10-es kódjelű kórházat, és vannak olyan információink is, amelyek szerint egy kazettás bombát is bevetettek"

– mondta el Adham Szahlul, a kórházat működtető szervezet egyik munkatársa.

Az egészségügyi szakemberek csak kódnevükön említik az aleppói kórházakat, mert attól tartanak, hogy a kormányerők beszivároghatnak az egészségügyi hálózatba, vagy támadást mérhetnek a betegeket egyik intézményből a másikba szállító járművekre – mondta korábban egy aleppói orvos.

A francia külügyminiszter szombaton elítélte a kórház elleni támadást, háborús bűnnek nevezve az ostromlott szíriai város egészségügyi intézményei és azok személyzete elleni bombázásokat.

Az elkövetőket felelősségre fogjuk vonni"

– ígérte Jean-Marc Ayrault közleményében.

Franciaország mozgósítani fogja az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy vessenek véget ennek az elfogadhatatlan tragédiának"

– tette hozzá.

Az M10-es kórházat legutóbb szerdán érte légicsapás. Az intézmény munkatársainak elmondása szerint egy repülőgép kifejezetten a kórházra lőtt ki rakétákat, amelyek eltalálták a létesítmény oxigén- és az áramtermelő generátorát, illetve megszűnt az ivóvízellátás is a támadás következtében. Egy másik kórház, az M1-es alkalmazottai is arról számoltak be szerdán, hogy rakétatalálat érte intézményüket, és meghalt két súlyos betegük. Mindkét kórház kénytelen volt bezárni kapuit, így az évek óta ostromlott észak-szíriai nagyváros keleti részén már csak hat kórház működik – közölte a SAMS.

Adham Szahlul korábban kijelentette, hogy a szíriai légierő szándékosan a kórházakat támadta a kormányerőknek a város teljes elfoglalására indított hadműveletének keretében, "hiszen tudják, hogy ezek hol vannak".

Szombaton is folytatódott az Aleppó elleni offenzíva: orosz harci gépek hajnalban légicsapásokat intéztek Aleppó lázadók kezén lévő negyede ellen, a szíriai hadsereg pedig aknavetőkkel lőtte az ostromlott óvárost – közölték lázadók és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja emigráns szervezet.

A hadsereg egyik illetékese szerint a kormányerők előrenyomultak, de ezt a lázadók cáfolták, mondván, hogy visszavertek egy újabb támadást. "A kormányerők az óvárost lövik aknavetőkkel, miután nem sikerült előrenyomulniuk. Több harcost veszítettek, mi keményen ellenállunk" – mondta a Failak as-Sam csoport egyik lázadója.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére