Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A népszavazás megváltoztathatja az uniót

Horváth József György

2016.09.23. 14:08

Az Európai Uniót megváltoztató, példát mutató lehetséges "gyújtópontnak" nevezte az október 2-ai kvótareferendumot Csókay András idegsebész, agykutató Budapesten pénteken, a Fidesz népszavazási kitelepülésén, a Nyugati téren.

Csókay András Máté evangéliumára utalva azt MTI-nek azt mondta: az az ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul. Úgy vélte, mint sok más bibliai mondatot, ezt a tézist is igazolta a tudomány.

Sorsdöntő helyzetben vagyunk, és nem szabad hagyni, hogy a kis gagyi vitáink döntsék el, hogy elmegyünk-e egy ilyen fajsúlyos kérdésben voksolni"

— mondta.

Az agykutató szerint felnőtt embereket meggyőzni nagyon nehéz, de néhány nappal a választás előtt elgondolkodtatni lehet, annak érdekében, hogy nehogy lustaságból ne legyen kétharmados eredmény. E tekintetben még egy országgyűlési választás kampányánál is fontosabbnak nevezte a jelenlegit.

Csókay András úgy vélte:

nem szabad hagyni, hogy külső ráerőltetés alapján kelljen másokkal együtt élni, és szerinte kár, hogy erről egyáltalán beszélni kell."

Sas Tamás paralimpikon az MTI-nek azzal indokolta a kampányban való részvételét, hogy nem tudná magának megindokolni egy-két év múlva, miért nem tett semmit ebben az ügyben, ha volt rá lehetősége.

Először a saját környezetünkben és a saját országunkban tegyünk rendet, és utána kezdjünk el azon gondolkodni, hogy itt bárki másnak is helye van"

— fogalmazott a sportoló.

Arra a kérdésre, hogy mivel próbálja meggyőzni a Fidesz standjához folyamatosan érkező érdeklődőket, azt mondta: nem meggyőzni kell őket, hanem azt az irányt megmutatni, hogy mindannyiunk közös érdeke az egy nemzetként történő kiállás.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére