Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A belga professzorok szerint a kvótareferendum helyes lépés Brüsszel javaslatára

Tóth Dalma

2016.09.20. 11:38

A belgiumi Professzorok Baráti Köre szerint a kvótareferendum demokratikus, legális és legitim válasz egy brüsszeli határozati javaslatra.

Az informális tanácsadó testületként működő szervezet tagjainak állásfoglalása szerint az októberi népszavazáson a választók a demokrácia szabályai szerint kifejezhetik véleményüket az Európai Bizottság javaslatával kapcsolatosan.

A kvótareferendum lehetőséget nyújt a magyar társadalom minden választójoggal bíró tagjának, hogy kinyilvánítsa véleményét: kivel kíván együtt élni, valamint mit gondol gyermekei jövőjéről és a jövő magyar társadalmáról.

A kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-ai népszavazáson külső befolyás nélkül lehet határozni Magyarország jelenlegi és jövőbeni szuverenitásáról.

A professzorok szerint a szólásszabadság a modern demokráciák egyik legfőbb sajátossága. A népszavazás eredménye "a legmagasabb szintű legális és legitim döntés".

A kvótareferendum megerősíti Magyarország szuverenitását az Európai Unióban és irányt mutat majd a jövő magyar társadalmát illetően

A közlemény szerint a csoport tagjai a belgiumi tudományos élet ismert és elismert alakjai, akik nem csupán a helyi tudományos életben, de szűkebb közösségükben és a belga közéletben is fontos véleményformálók.

A professzorok évtizedekkel ezelőtt megkapták a belga állampolgárságot és legtöbbjük Belgiumban él, azonban magyar gyökerekkel rendelkeznek és máig figyelemmel kísérik a magyarországi történéseket.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére