Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A román külügy bekérette az amerikai nagykövetet mert, megfogott egy székely zászlót

888.hu

2016.09.14. 16:38

A bukaresti amerikai nagykövet székelyzászlós fotója kiverte a biztosítékot. Csak annyi volt a bûne, hogy elment Székelyföldre és fotózkodni mert egy székely zászlóval.
BUKAREST, 16:28

A bukaresti amerikai nagykövet székelyzászlós fotója kiverte a biztosítékot. Csak annyi volt a bűne, hogy elment Székelyföldre és fotózkodni mert egy székely zászlóval.

A bukaresti külügyminisztériumba rendelték Hans Klemmet, az Amerikai Egyesült Államok romániai nagykövetét, hogy magyarázatot kérjenek tőle a székelyzászlós fotó miatt – írja a Főtér.

A fotót Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tette közzé a Facebook oldalán, a képen Antal, Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke és Kató Béla református püspök látható Hans Klemm társaságában, mindannyian a nagykövet által ajándékba kapott székely zászlót fogják. A fotót a teljes román média közölte, az esetről pedig mi is beszámoltunk. 

A külügyminisztérium egy „beszélgetés” keretében tájékoztatta álláspontjáról az amerikai nagykövetséget. A Hotnews érdeklődésére a szaktárca azt közölte: „Ami az említett fotót illeti, az ilyen látogatások az esetleges érzékenységek megértését és figyelembe vételét is jelenti. Egy, az USA bukaresti nagykövetségével folytatott beszélgetés keretében tájékoztattuk ezekről a megfontolásokról amerikai partnereinket” – közölte a külügyminisztérium.

Amerikában is sejtik, hogy Románia úgysem mer magasra ugrani 

Az amerikai nagykövetség álláspontja az ügy kapcsán az, hogy „Hans Klemm nagykövet az Egyesült Államok nagykövete az egész Romániában. Rendszeresen ellátogat az ország különböző részeibe és találkozik különböző csoportokkal a romániai társadalom minden szegmenséből”.

Az amerikai nagykövetség azt is kiemeli, hogy az Egyesült Államok, Románia szövetségeseként és stratégiai partnereként „támogatja és üdvözli a romániai demokráciát és Románia arra irányuló erőfeszítéseit, hogy megszilárdítsa demokratikus intézményeit a társadalom minden szegmensének teljes és egyenlő részvételével”.

(Főtér)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére