Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Évente 4 ezer terrorgyanús személy lóg meg a hatóságok elõl

Sümeghi Lóránt

2016.09.13. 12:58

Lesújtó elemzést tett közzé egy brit kutatóintézet, miszerint a szigetországi légikikötõkben szolgáló határrendészek technikai és személyi állományának felkészületlensége miatt évente több ezer gyanús személy szökhet ki az országból.
LONDON, 12:58

Lesújtó elemzést tett közzé egy brit kutatóintézet, miszerint a szigetországi légikikötőkben szolgáló határrendészek technikai és személyi állományának felkészületlensége miatt évente több ezer gyanús személy szökhet ki az országból. 

Az Adam Smith Institute jelentése szerint a brit reptereken szolgáló határvédőszervek gyakorlata több sebből is vérzik. Azonban a legsúlyosabb gondot a korszerűtlen számítástechnikai rendszerek okozzák, amelyek még nem tudnak olyan pontosan szűrni, mint a ma használatos legfejlettebb, csúcskategóriás ellenőrző szoftverek.

Ennek köszönhetően évente mintegy 4 ezer terrorgyanús személy lépheti át Nagy-Britannia határát.

Az intézet szerint ez többek közt azért van, mert a kormány nem részesíti elegendő támogatásban az erre hivatott szerveket. Az Adam Smith Institute érvelése nem jár messze a valóságtól, ugyanis 2010 óta csaknem 15 százalékkal csökkentette a brit kormány a határrendészet költségvetését, melyet a megnövekedett terrorveszély ellenére sem emelt meg.

Ráadásul ez idő alatt mintegy húsz százalékkal több utas fordult meg az ország repterein, amely azonban indokolná a forrásbővítést.

Mi több, az intézet szerint a beérkező utasok 7,5 százaléka biztosan látens marad a szervek előtt, amely ellentmond a hivatalos, 99 százalékos szűrési pontosságról tanúskodó kormányzati statisztikáknak.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére