Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendkívüli törvényeket vezetnének be a migránsválság miatt Olaszországban

Tóth Dalma

2016.09.12. 20:38

Az illegális bevándorlás bûncselekménnyé tételét és rendkívüli törvények bevezetését sürgetik Olaszország határmenti tartományai.
RÓMA, 20:38

Az illegális bevándorlás bűncselekménnyé tételét, és rendkívüli törvények bevezetését sürgetik Olaszország határ menti tartományai.

Lombardia, Liguria és Veneto tartomány elnökei hétfőn találkoztak, hogy az általuk vészhelyzetnek nevezett bevándorlási és biztonsági helyzetről tárgyaljanak. Ez volt az első alkalom, hogy a három tartomány elnöke összeült és közösen kritizálták a Matteo Renzi vezette kormány migrációs politikáját

A liguriai  Genovában rendezett megbeszélésen kilenc pontos dokumentumot állítottak össze.

Roberto Maroni, az északnyugat-olaszországi Lombardia elnöke, az ellenzéki Északi Liga politikusa azt szorgalmazta, hogy Észak-Afrikában állítsanak fel azonosító és befogadó állomásokat. Maroni szeretné, ha ismét kvótához kötnék az Olaszországba befogadható migránsok számát, ahogyan ezt korábban tették az Északi Liga által 2007-ben kidolgozott és azóta hatályon kívül helyezett bevándorlási törvénnyel.
A javaslatok között szerepel, hogy az olaszországi határrégiók rendkívüli törvényeket vezethessenek be, valamint, hogy az Olaszországba menekültként befogadottak nyilatkozatot  írjanak alá  az olasz "értékek" tiszteletben tartásáról. Ezen kívül a három tartomány vezetője visszaállítaná az illegális bevándorlás bűncselekményét, amelyet a Renzi-kormány idén februárban törölt el.
 

Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto elnöke kijelentette,

idén 300 ezer migráns érkezik Olaszországba és kétharmaduk nem menekült.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNCHR) adatai szerint az év elejétől augusztus 31-ig 115 ezer ember érkezett Olaszországba.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére