Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több milliárd dollárnyi áru tengõdik a tengereken

Nagy Gábor

2016.09.12. 14:38

Csõdbe ment a Hanjin (egy dél-koreai szállítmányozási vállalat), melynek hajói a nyílt tengeren vesztegelnek.

14 milliárd dollár értékű áru vesztegel a hajókkal együtt a tengereken, ugyanis a lefoglalás veszélye nélkül csak Los Angeles, Szingapúr és Hamburg kikötőjében horgonyozhatnak le és rakodhatnak ki a hajók méretük miatt.

A dél-koreai vállalat nyolc hajóját már lefoglalták a hitelezők, de jelenleg is harminckilenc áll a kikötők előtt bebocsátásra várva, további negyvenhárom pedig az úti célja felé tart a világtengereken.

Emellett a Hanjin konténerei több más hajón is szerepelnek a rakománylistán, ezek kezelése, esetleges lefoglalása még bizonytalan. A Samsungnak például 38 millió dollár értékű áruja rekedt a tengeren, a pótlást a dél-koreai elektronikai cég a saját költségén, repülőgépen juttatja a célállomásokra.

A kialakult helyzet miatt jelentősen, 40-50 százalékkal drágultak a Kelet-Ázsia–Egyesült Államok közötti fuvarok, a szállítmányozók a Hanjin csődje után ugyanis megemelték áraikat. Egyes veszteglő hajókon az üzemanyag- és élelmiszerkészletek is fogyóban vannak – tetézve a problémákat.

(IHO)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére