Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ENSZ: Palesztina felvirágozna, ha nem lenne izraeli megszállás

Sümeghi Lóránt

2016.09.07. 13:58

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének a különbözõ országok gazdasági és kereskedelmi tevékenységét monitorozó szárnyának (UNCTAD) jelentése szerint megkétszerezõdnének a palesztin kereskedelmi és gazdasági adatok, ha a területen megszûnne az izraeli megszállás.
GÁZA, 13:58

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének a különböző országok gazdasági és kereskedelmi tevékenységét monitorozó szárnya, az UNCTAD álláspontja szerint megkétszereződnének a palesztin kereskedelmi és gazdasági adatok, ha a területen megszűnne az izraeli megszállás. 

A hivatalos jelentés szerint elképesztő gazdasági hátrányt jelent a palesztin területen élők számára a folyamatos izraeli megszállás, melyből kifolyólag a létfontosságú helyi kereskedelem szenved a leginkább.

A palesztin gazdasági eredmények legalább kétszer ekkorára duzzadhatnának, amennyiben nem lenne jelen a régióban Izrael" 

— áll a hivatalos dokumentumban. A részletek alapján tisztán kirajzolódik, hogy a palesztin földterületek, vízkészletek és egyéb természeti kincsek elkobzása veti vissza legsúlyosabban az állam fejlődését. Továbbá a szabad mozgás és kereskedelem korlátozása is jelentős terhet ró a megfelelő gazdasági növekedést elérni akarók számára.

Mi több, a felmérés szerint a palesztin legelők mintegy 66 százalékát eltulajdonították, és a növénytermesztésre alkalmas földek feléből kiszorították a gazdákat. Ennek fényében, éves szinten a palesztin GDP 35 százaléka vész oda.

A zsidó állam számára kényelmetlen adatokkal szolgáló dokumentum kikerülése egy nappal előzte meg az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu hollandiai látogatását, melynek kapcsán a volt holland miniszterelnök, Dries Van Agt nyilvánosan is háborús bűnösnek nevezte a politikust a palesztinokkal szebeni eljárásai miatt.

(UNCTADRT)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére