Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.09.07. 07:59

Orbán Viktort választották az év emberének; Kaczynski szerint a Brexit az európai válság tünete; családpolitika, egészségügy és oktatás a kormánypárt asztalán. A nap legfontosabb hírei.
Orbán Viktort választották az év emberének

Orbán Viktor miniszterelnök kapta a 26. krynicai nemzetközi gazdasági fórumon Az év embere díjat, a rendezvény legjelentősebb elismerését. A kormányfő a díj átvételekor azt mondta, hogy Közép-Európa népeinek meg kell őrizniük hitbéli, nemzeti és történelmi identitásukat, ez nem egy rossz gúnya, amit a modern korban le kell vetni, hanem páncél, amely megvéd, segít a túlélésben és sikeressé tehet. Orbán szerint csak azok a közösségek lesznek sikeresek, amelyeknek erős az identitása. A díjat a lengyel politikai és gazdasági élet képviselőiből álló, mintegy 30 tagú kuratórium ítéli oda. A kitüntetést Beata Szydlo lengyel kormányfő adta át Orbán Viktornak.

Kaczynski szerint a Brexit az európai válság tünete

A lengyel politikus szerint a Brexit egy szélesebb jelenség része, amelyet az európai tudat válságának lehet nevezni. Kaczynski szerint az EU-t érő válságokkal szemben az egyetlen alternatíva a változtatás. A kontinensen az európai alapértékeket felújító ideológiai ellenforradalmat sürgette. A kulturális ellenforradalom elmondása szerint arra fog bennünket emlékeztetni, hogy Európa gazdagsága az európai nemzetek kulturális gazdagságában rejlik. A PiS elnöke kiállt az EU-n belüli intézményi változások, az uniós döntéshozatali folyamatok megreformálása mellett is, és szükségesnek nevezte ezekben a nemzetállamok szerepének megerősítését.

Családpolitika, egészségügy és oktatás a kormánypárt asztalán

A kvótanépszavazás, a családtámogatási, az egészségügyi és az oktatási rendszerben tervezett változtatások és a kormánypárt 2018-ig szóló politikai stratégiája is szerepel a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén Balatonfüreden – erről Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője beszélt a Magyar Időknek adott interjújában. A népszavazást követő időszakkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy legfontosabb preferenciáik nem fognak változni, továbbra is a családtámogatás áll a kormányzás középpontjában. A munkahelyek létesítése és a reálbérek emelése révén a Fidesz az eddigi stratégia folytatását tervezi egy munkaalapú és szolidáris társadalom felépítése érdekében – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére