Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

G20: a brit kormány szexügynököktõl félti tisztségviselõit

888.hu

2016.09.05. 17:28

A G20-csúcstalálkozóra látogató brit hivatalnokokat arra figyelmeztette a brit kormány, hogy legyenek résen, mert a kínaiak szexügynököket küldhetnek rájuk.
HANGCSOU, 17:28

A G20-csúcstalálkozóra látogató brit hivatalnokokat arra figyelmeztette a brit kormány, hogy legyenek résen, mert a kínaiak szexügynököket küldhetnek rájuk.

A Theresa May delegációjába tartozó tisztviselőket komolyan figyelmeztették a titkosszolgálatok, hogy legyenek résen, mert gyönyörű kínai nők környékezhetik meg őket – írja a The Daily Telegraph.

Ezek szerint a világ egyik legkomolyabb titkosszolgálata úgy mérte fel emberileg a brit delegáció tagjait, hogy rájuk befolyást lehet gyakorolni egy ilyen akcióval. Nem úgy, mint Novák Elődre.

 

A delegáció tagjainak kikötötték, hogy nem fogadhatnak el ajándékokat, különös tekintettel az elektronikai cikkekre.

A brit kormány attól tart, hogy a kínaiak a delegáció látogatását megpróbálják felhasználni arra, hogy államtitkokhoz férjenek hozzá.

A delegáció tagjai ideiglenes e-mail címeket és eldobható telefonokat használnak kínai tartózkodásuk során. Egy nevét nem vállaló tisztviselő azt is elmondta, hogy a britek minden bizonnyal olyan helyen fognak megszállni, amely be van kamerázva és poloskázva.

Elmondták nekünk, hogy ha számunkra kellemetlen a tudat, hogy idegen emberek szeme láttára vetkőzünk le a szobánkban, akkor inkább a takaró alatt tegyük ezt meg"

– mondta a kormánytisztviselő.

A mostani figyelmeztetés nem egyedi eset, ugyanis korábban is volt már rá példa, hogy a kínaiak megpróbáltak hozzájutni érzékeny adatokhoz. 2008-ban egy Gordon Brown-nal utazó tisztviselőre tapadt rá egy gyönyörű kínai nő. A férfi nem tudott ellenállni és a szobájába invitálta a hölgyet. Reggel amikor felébredt, észrevette, hogy eltűnt a telefonja és az összes irat, amely nála volt.

Az Edward Snowden által kiszivárogtatott NSA-aktákból kiderült, hogy azokat a módszereket, amelyekkel kapcsolatban figyelmeztetést adott ki a kormány, a britek is használják. Snowden szerint a szigetország titkosszolgálata is előszeretettel alkalmazza a "mézes csapdát" (honey trap). Általában ellenséges ügynököket, hekkereket, terrorgyanús személyeket buktatnak le ezzel a csellel.

2014-ben a brit Védelmi Minisztérium kiadott egy dokumentumot, amely részletes utasításokat tartalmazott a tisztségviselők számára ahhoz, hogy sikeresen elkerüljék a zsarolási- és a behálózási-kísérleteket – vagyis a jó öreg mézes csapdát. A dokumentumban az FSZB van feltüntetve, mint az ilyen típusú veszélyek legfőbb forrása.

A kínai hírszerzés elképesztően ki van éhezve az információra, így nem csoda, hogy a legmocskosabb trükköktől sem riadnak vissza.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére