Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel sötét napja: még az AfD is megelõzte

Nagy Gábor

2016.09.05. 06:58

Vasárnap tartományi választásokat tartottak Mecklenburg-Elõ-Pomerániában. Ahogy az várható volt, a szociáldemokrata párt végzett az elsõ helyen, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió azonban csak a harmadik helyen végzett az Alternatíva Németországnak mögött.
SCHWERIN, 06:58

Vasárnap tartományi választásokat tartottak Mecklenburg-Elő-Pomerániában. Ahogy az várható volt, a szociáldemokrata párt végzett az első helyen, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió azonban csak a harmadik helyen végzett az Alternatíva Németországnak mögött.

A hétfő hajnalban közölt előzetes hivatalos végeredmény szerint a szociáldemokrata párt (SPD) a szavazatok 30,6 százalékát nyerte el. A tartományban első alkalommal induló AfD 20,8 százalékos eredménnyel jutott be a schwerini Landtagba. Merkelék pedig a harmadik helyen végeztek, 19 százalékos eredménnyel.

A Baloldal a szavazatok 13,2 százalékát szerezte meg.

A Zöldek nem érték el az 5 százalékos bejutási küszöböt, 4,8 százalékos eredménnyel kiestek a Landtagból. Kiesett az NPD is, a neonáciként számon tartott párt a szavazatok 3 százalékát szerezte meg.

A részvételi arány 61,6 százalékos volt, jelentősen emelkedett a legutóbbi, 2011-ben tartott Landtag-választáson regisztrált 51 százalékhoz képest.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére