Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Michelisz Norbi és Szabó Krisztián bearanyozták a hétvégét

888.hu

2016.09.04. 22:20

Két magyar versenyző is remek eredményt ért el a hétvégén. Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) japán versenyhétvégéjén tudott nyerni, míg Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában futott remek hétvégét.

Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) japán versenyhétvégéjén, Motegiben az időmérőn a 10. helyre futott be, jó taktikával,

így a Honda gyári versenyzőjeként az első, fordított rajtrácsos futamon az első helyről rajtolva megszerezte az első futamgyőzelmét a gyári Hondával.

A második futamon a 8. helyen végzett a magyar pilóta. Michelisz utoljára még tavaly, Magyarországon nyert versenyt, akkor még a Zengő csapat tagjaként.  

Szinte hihetetlen, hogy sikerült, mert nagyon hosszú idő telt el a legutóbbi győzelmem óta. A rajt volt a kulcs. Köszönöm a csapatnak és a csapattársaknak, hogy tehermentesíteni tudtak a rajt után. A stabilitásunknak köszönhetően el is hoztuk az első három helyet. A mérnökömmel tartottuk a kapcsolatot a futam közben, tudtam, hogy a verseny közepét meg kell nyomni, és ez elég is volt a sikerhez"

— mondta el a verseny után Norbi.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Ficza Ferenc a 18. lett a második futamon, míg Nagy Dániel technikai problémák miatt nem tudott elrajtolni, de később indulva végül becsülettel célba ért.    

Ami pedig Szabó Krisztiánt illeti.

Második alkalommal született magyar siker idén a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában. Szabó Krisztián a lohéaci elsőséggel a bajnokságban is élre ugrott, és már a hátralevő két futamon járnak gondolatai.

„Nyertem, király volt!” – kezdte boldogan nyilatkozatát a Volland Racing versenyzője a Super 1600-as Európa-bajnokság negyedik fordulója után.„Reggel leesett az eső, ezután folyamatosan száradt fel a pálya, a döntőben már száraz gumival, száraz beállításokkal mehettünk. Szoros volt, trükkös, de végül sikerült.

Ami teljesen pozitív, az az, hogy minden pontot megszereztem, amit lehetett, tehát jól sikerültek a kvalifikációs futamok, aztán természetesen az elődöntő és döntő is."

  • A francia verseny eredménye: 1. Szabó Krisztián; 2. Ulrik Linnemann; 3. Josef Susta; 4. Enzo Libner; 5. Maximilien Eveno; 6. Kasparas Navickas.
  •  
  • A Super 1600 bajnokság állása négy forduló után: 1. Szabó Krisztián 91; 2. Ulrik Linnemann 84; 3. Artis Baumanis 57; 4. Timur Shigabutdinov 52; 5. Janno Ligur 49.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére