Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

150 tonnányi lõszert kaptak az ukránok

Sümeghi Lóránt

2016.09.04. 09:18

Litvánia az ukrán válság 2014-es kirobbanása óta elsõ alkalommal szállított lõszert Ukrajnának.
VILNIUS, 9:18

Litvánia az ukrán válság 2014-es kirobbanása óta első alkalommal szállított lőszert Ukrajnának.

A mintegy 150 tonnányi lőszerszállítmány túlnyomórészt az AK-47-es típusú gépkarabélyok különböző változataihoz használatos 5.45 kaliberű töltényekből áll, amelyekre Litvániának egy haderőreformot követően nincs már szüksége. A litvánok magukra vállalták a hadianyag biztonságos szállításának feladatát, a költségeket viszont Kijev fedezte.

Litvánia korábban sebesült ukrán katonákat fogadott kórházi kezelésre és katonai tanácsadókat küldött Kijev támogatására.

A vilniusi védelmi tárca hangsúlyozta, hogy a Kijevnek nyújtott katonai segítségnyújtással szigorúan tartották magukat az érvényben lévő megállapodásokhoz.

Azt üzenjük Ukrajnának, hogy nincs egyedül. Litvánia folyamatosan segítette Ukrajnát területi épsége megőrzéséért folytatott harcában és értékeinek védelmében, illetve tőlünk telhetően továbbra is segíteni szeretnénk."

— jelentette ki Juozas Olekas litván nemzetvédelmi miniszter.

Kijev és a nyugati kormányok azzal vádolják Moszkvát, hogy egy olyan konfliktusban fegyverzi fel és támogatja a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokat, amely 2014 óta több mint 9000 ember életét követelte.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére