Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.09.02. 07:59

A migráció nem megoldás a demográfiai problémákra; Törökország megállítja a terroristákat; duplájára nõtt az egyházi iskolákban tanulók száma. A nap legfontosabb hírei.
A migráció nem megoldás a demográfiai problémákra

A német belügyminiszter szerint Németország elpazarolta az elmúlt éveket, mert nem sikerült felkészíteni az országot a migránsok fogadására, mivel azt képzelték, hogy az integráció magától megtörténik. "Az idő viszont azt igazolta, hogy az integráció nem megy csak "szép szavakkal"- mondta. Thomas de Maiziere szerint a társadalmi bomba ketyeg amit felgyorsít a népesség elöregedése, de erre a migránsok nem jelenthetnek megoldást. Kifejtette, hogy annak ellenére, hogy sok német állampolgár nem ért egyet Angela Merkel menekültpolitikájával,  most arra kell koncentrálni, hogyan lehet a Németországban állomásozó illegális bevándorlókat integrálni és ezért minden eszközt be kell vetni.

Törökország megállítja a terroristákat

Törökország nem hagyja, hogy terroristák áthatoljanak az ország déli határán - jelentette ki csütörtök este tartott sajtóértekezletén Recep Tayyip Erdogan államfő. Ankara a múlt héten indított Eufráteszi Pajzs elnevezéssel hadműveletet a határ szíriai oldalán azért, hogy megtisztítsa a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól, valamint a szíriai kurd fegyveresektől, a Népvédelmi Egységektől (YPG), amely a közelmúltban átlépett az Eufrátesz folyó nyugati partjára és ellenőrzése alá vonta Manbídzs városát. Erdogan elmondta, hogy sikeresen halad a török katonai akció Észak-Szíriában, ahol 400 négyzetkilométernyi területet tisztítottak meg a ISIS és az YPG fegyvereseitől.

Duplájára nőtt az egyházi iskolákban tanulók száma

Az elmúlt hat évben közel a duplájára, 112 500-ról több mint 204 ezerre nőtt az egyházi iskolákban tanuló diákok száma — írja pénteki számában a Magyar Nemzet. Eközben az egyházi oktatási intézmények száma is körülbelül hatvan százalékkal gyarapodott. A 2010/2011-es tanévben 197 egyházi fenntartású általános iskola működött, a 2014/2015-ösben pedig már 336 — derül ki a cikkből. Hardi Titusz, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója a lapnak két okkal magyarázta a diákok számának növekedését. Egyfelől az egyházi intézmények sokéves tapasztalatát említette, másfelől viszont arról beszélt, hogy az állami iskolai szektor elől sokan menekülnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére